Los Pajaritos står som värd för kvällens match mellan Numancia – Lugo. Hemmalaget har inte särskilt stora chanser att nå playoff efter den senaste förlusten mot Osasuna och dessutom så saknar man ett koppel av nyckelspelare till dagens match. Jag ger därför gästerna goda chanser att lösa minst en poäng i den här matchen.

  • Match: Numancia – Lugo
  • Spel: x2 (dubbelchans)
  • Odds: 1,80 @ bet365
  • Insats: 3,5/10 units
  • Spelstopp: 20:30

Numancia spelade faktiskt en säsong i La Liga under 2008/09 men det blev en kort sejour i högstaligan då laget åkte ner direkt. Sedan dess har man hållit till i Segundan och samlat på sig mittenplaceringar, vilket även ser ut att bli fallet den här säsongen. Laget placerar sig på en 14:e placering just nu och med nio poäng upp till Girona, med tre omgångar kvar, så har man nog gett upp hoppet om playoff. Förvisso slår man Girona i inbördes möten men det finns inte på kartan att alla lag ovanför skulle tappa så mycket poäng samtidigt som Numancia går rent. Laget tog en överraskande 2-0 ledning borta mot Osasuna senast och såg faktiskt ut att kunna blanda sig i striden om playoff. Men Osasuna var det klart starkare laget och vände till 3-2 mycket rättvist. Det känns som att luften gick ur Numancia där och när matcherna nu duggar tätt så undrar man ju hur stor motivationen är. Laget har förvisso gått ganska starkt på hemmaplan den senaste tiden men samtidigt har man tagit segrar i billigare sällskap än dagens motstånd, så det ska vi inte dra för stora växlar på.
Stora bekymmer hos hemmalaget då vi stryker Julio Alvarez, Marc Pedraza och Concha till dagens match. Tillsammans har dessa herrar stått för 16 av lagets mål under säsongen och det är givna startspelare en normal dag. Vi stryker även anfallaren Jorge Diaz som inte spelat allt för mycket under säsongen.

numancia_200x200lugo_180x180

Lugo gör blott sin fjärde säsong i Segundan och precis som hos Numancia har man varit ett lag som oftast slutat på en mittenposition i tabellen. Men man har chans att ändra på detta nu då laget befinner sig på en 11:e plats med bra chans att nå playoff. Sex poäng upp till Girona på sista playoff-plats och då ska det nämnas att Girona spelat en match mer, så det finns chans att krympa avståndet till tre poäng. Efterlängtad seger i senaste omgången mot Athletic B (2-0) och även fast spelet såg lite darrigt ut stundtals så var det en rättvis seger. Man har en mycket kapabel offensiv och även fast man ser ut att få klara sig utan Caballero idag så håller både Joselu och Jonathan Pereira mycket bra klass. Försvarsmässigt glänste man kanske inte mot Athletic B, men det var en del defensiva avbräck i den matchen. Nu är både David De Coz och Carlos Hernandez tillbaka i backlinjen och dessa herrar kommer gå rakt in i startelvan. Kikar vi till bortaspelet har inte Lugo varit allt för lyckosamma under säsongen med endast fyra segrar på 19 försök. Men samtidigt har man plockat poäng i 13 av 19 bortamatcher och det räcker gott med en poäng för att spelet ska hitta hem.
Förutom Caballero sätter vi även ett frågetecken för ytterback Manu, i övrigt inga större bekymmer.


Numancia åkte på en tung förlust mot Osasuna och det borde vara svårt att ladda om inför den här matchen när det inte finns särskilt mycket att spela för. Dessutom så saknar man flertalet nyckelspelare. Lugo har fortfarande chansen att nå playoff och kommer stärkta av en vinst i senaste omgången. Vi testar x2 på dubbelchans här med en insats strax under medel.

/e@sy