En match i spanska segundan ikväll där Numancia och Cordoba ska sätta punkt för säsongen. Numancia har chans att gå om Cordoba vid en seger och jag tror därför man kommer gå på offensiven ikväll.

  • Match: Numancia – Cordoba
  • Spel: Hemmalaget över 1,5 mål
  • Odds: 1,99 @ betsson
  • Insats: 6/10 units
  • Spelstopp: 19:00

Numancia har ingen bra säsong bakom sig och man ligger för tillfället på en 14:e plats i tabellen. Men man har chans att gå om både Recreativo och Cordoba vid en vinst ikväll och det ingjuter ändå lite motivation i truppen tror jag. Man kommer även ta adjö av lagkapten Txomin Nagore, som efter dagens match lägger skorna på hyllan vid 38 års ålder, han är väldigt omtyckt i Numancia och jag tror nog gärna han avslutar karriären med en seger på hemmagräset. Formen hos hemmalaget är inget att skryta om men man har gjort en del mål på slutet och framförallt på hemmagräset där man har tre raka matcher med över 1,5 gjorda mål. När kvällens match inte har någon direkt betydelse så tror jag att hemmalaget kommer fokusera på anfallsspelet här och då ger jag det goda chanser att man smäller in minst två mål.

Inga större avbräck hos hemmalaget som ställer upp med samma manskap som senast mot Las Palmas (1-2).

numanciatxomin

Cordoba fanns länge med i racet om en playoff-plats men en otroligt dålig avslutning på serien med 10 förluster på de 15 senaste matcherna innebär att man är väldigt långt ifrån topp 6. Bortaspelet har varit otroligt dåligt på slutet där man på de 8 senaste matcherna förlorat 7 av dessa, endast mot tokjumbon Xerez lyckades man vinna och det genom en mirakulös vändning i slutet av matchen som man inte direkt förtjänade. Man har två raka förluster in till den här matchen och dessa förluster har kommit mot riktigt svagt motstånd i form av Mirandes och Huelva. Så jag tror att spelarna redan tagit semester och med tanke på att det är bortagräs tror jag inte man har någon större motivation här.

Bortalaget får klara sig utan Fuentes i backlinjen idag då han är avstängd, i övrigt inga större bekymmer.


Jag tror det kan bli ett ganska öppet spel ikväll då matchen inte har någon större betydelse och man lär säkerligen lägga lite mer energi på anfallsspelet från båda håll. Men hemmalaget är nog hungrigast här med tanke på förutsättningarna och med Cordobas dåliga form så tror jag att Numancia gör två baljor. Insatsen blir strax över medel på det här spelet.

/e@sy