Måndagsmatch i Serie B och jag har hittat ett vettigt spel. Formstarka Novara tar emot Trapani och borde ha bra segerchans. På hemmaplan är man bra och formen är verkligen där, dessutom spelar man ju på konstgräs vilket jag tror gynnar dom mycket. Trapani trivs bäst hemma på sicilien där man gör sina bästa matcher. Mot ett Novara i form borde man ha svårt att ta poäng.

  • Novara – Trapani
  • Spel: 1
  • Odds: 1.85 @ Unibet
  • Insats: 7/10 Units
  • Spelstopp: 20.30

Novara är just nu i extremt bra slag med 9 segrar på de 11 senaste matcherna. Man har även 5 raka segrar på hemmaplan och det ser väldigt bra ut. Vinsten senast på bortaplan mot svårslagna Perugia var riktigt tung, sen att det blev 1-4 kanske inte speglade matchbilden men ändå. Man ligger på en 4e plats i ligan, men hade det inte varit för 2 minuspoäng så hade man varit på en tredjeplats just nu. Man är väldigt tajta bakåt, speciellt på hemmaplan. Enda förlusten man haft hemma denna säsong är mot Como där man dominerade hela matchen men åkte på ett självmål i 81a minuten och sen ett till i 92a minuten när man tryckte på ännu mer. Det var dock innan denna sanslösa form man kommit in i och när man möter ett Trapani som gör extremt lite mål på resande fot så tror jag ju att man har en riktigt bra chans att spela hem detta.

Man har bara en avstängning som är Pablo Gonzalez. Inget jätteavbräck men det hade varit bättre ifall han varit med om man säger så.

novara    trapani

Trapani gör sin andra raka bortamatch nu, där man senast spelade 0-0 mot Cesena där man blev utspelat efter noter och höll nollan trots över 30 skott emot sig. Starkt såklart. Man möter dock ett bättre lag just nu och det är formstarka Novara som går som tåget. Sen är det såklart flera faktorer som spelar roll här än Novara grymma form. För det första så är man extremt dåliga på att göra mål på bortaplan, bara 3 stycken har man gjort, 18 på hemmaplan. Sen kommer man spela på konstgräs vilket jag inte tror gynnar Trapani alls. Allt det tillsammans gör att jag inte tror ett dugg på laget från Sicilien. Gissar på 1,2-0 till hemmalaget.

Nu är det lite tunt på mittfältet för här saknas Davide Raffaello som är avstängd, han hade dock inte varit något större avbräck om det inte vore för att man redan har ett antal mittfältare som saknas. Bland annat ordinarie Antonino Barilla och Maurizio Ciaramitaro. Vi lägger även till två andra mittfältare vid namn Sodinha och Simone Basso. Ja man har lite mittfältskris och med tanke på att man ofta kör med fem mittfältare så kan man få problem här.

———————————————————————————————————————————————————-

Novara är i riktigt bra form just nu och hemma på konstgräset är man svårslagna. Man är tajta bakåt och väldigt effektiva framåt. Får även tillbaka Gonzalez längst fram. Segern senast borta mot Perugia var riktigt tung. Man borde ha riktigt bra chans på 3 poäng. Trapani är inget dåligt lag, men man är väldigt hemmabetonat. På resande fot har man bara mäktat med 3 mål i jämförelse med de 18 på hemmaplan. Och gör man inte mål här så får man det tufft, men Novara har ju en tajt defensiv så det blir svårt. Och man har flera mittfältare borta vilket borde betyda en del. Tycker sen att oddset på hemmaseger är tilltalande här. Jag spelar Novara att vinna till oddset 1.85. Insatsen är lite över medel. Jobba!

/ L’orso