Novara tar emot Pro vercelli på hemmaplan och jag tycker nog att Novara borde ses med bra chans här. och det främst för att man är rätt bra på hemmaplan, men också för att Pro Vercelli har tunga avbräck defensivt som jag tror spelar in ganska mycket här. Sen är väl formen ingen vidare hos Novara direkt, men det är det inte heller hos Pro Vercelli heller så. Men med tanke på Pro Vercellis avbräck så borde Novara göra mål här absolut vilket man gjort på slutet dessutom.

  • Novara – Pro Vercelli
  • Spel: Novara över 1.5 mål
  • Odds: 1.98 @ Pinnacle Sports
  • Insats: 5/10 Units
  • Spelstopp: 19.00

Novara kommer från en torsk med 1-2 på hemmaplan mot Ternana där man hade flera chanser men missade. Innan dess fick man 1-1 borta mot Como och 4-1 hemma mot Avellino. Formen är inte superbra hos Novara men tycker dock att man har bättre spelare än motståndarna och hemma på konstgräset borde man kunna vara det bättre laget och så även stänka in några baljor. Man har spelat flera matcher där man gjort massor med mål och även spelat flera matcher där det bara blivit 1 mål. Men i och med att motståndarna har defensiva avbräck till denna match så tycker jag man borde ha bra chans på minst 2 i denna match. Tycker förövrigt att man hade fel startelva förra matchen, speciellt offensivt. Något man lär ändra på till denna match. Och spelarna kommer vara taggade vill jag lova, då detta är ett derby

Vi stryker anfallaren Galabinov som är avstängd här vilket är ett avbräck såklart, man har dock flera spelare som kan hota offensivt så det är inte jätteavgörande skulle jag säga. Till exempel så får man nu tillbaka offensiva pjäserna Gonzalez och Faragò som är väldigt positivt, speciellt den sistnämnde skulle jag säga. Sen har man Nadarevic, Evacuo och nyförvärvet Lanzafame så tycker det ser bra ut i Novara.

novara    provercelli

Pro Vercelli kommer från en förlust på hemmaplan med 2-3 mot Virtus Entella där man förlorade matchen för att målvakten fick rött kort och sen även mittbacken. Formen är väl inte på topp direkt. Visst det är inga fem raka förluster som man hade innan dom 3 senaste matcherna men det är heller inga tre raka vinster utan det är en förlust, en oavgjort och en vinst. Man är inget lag som släpper in överdrivet mycket mål trots att man ligger i botten av tabellen. Men det är ett lag som känns väldigt beroende av vissa spelare och då är målvakten Pigliacelli en av dom utan tvekan. Han har lirat samtliga matcher denna säsong och så fick han rött kort och den unge ersättaren Melgrati fick hoppa in i 65e minuten. Och det första han gör är att släppa in en straff i 66e minuten och sen släppa in ytterligare 1 mål i 68e minuten. Snacka om värsta tänkbara start för Melgratis första minuter denna säsong haha. Det måste ju bara sätta sig i skallen tänker jag.

Och nu är det ju så att man saknar målvakten Pigliacelli på grund av avstängning vilket är ett blytungt avbräck. Avstängd är också mittbacken Legati efter rött kort senast, även det ett avbräck. Så visst tycker jag det finns risk att det blir en effekt på detta och att försvaret inte kommer vara densamme denna match. Ingen jättelätt match heller då Novara är ett bra lag när det stämmer och kommer säkerligen ha fansen i ryggen då det ju är ett derby.

—————————————————————————————————————————————————————–

Novara brukar spela bra på hemmaplan, men visst det har hackat lite på slutet. Men här tror jag man kan få det att stämma igen. Man får dessutom tillbaka några viktiga spelare här. Pro Vercelli å andra sidan har blytunga avbräck när framförallt målvakten Pigliacelli är avstängd och där ersättaren släppte in 2 mål på 3 minuter i sina första minuter denna säsong, sen är även mittbacken Legati avstängd. Konstgräset tror jag också  kan vara en faktor och då till Novaras fördel såklart. Jag spelar Novara över 1.5 mål till oddset 1.98. Insatsen hamnar på medel. Avanti Novara!

/ L’orso