Det är ett mycket formsvagt lag som möter ett ruskigt formstarkt lag här. Jag tar ställning och lirar ett mycket intressant spel!


Nottingham – Reading
Mitt tips: Reading 0 (Asian handicap)
Odds: 2.15 @  Bet365
Insats: 7/10
Spelstopp: 16.00

För att förtydliga mitt spel är det ett Asian Handicap. Det innebär att om Reading vinner så går spelet in medan om det blir oavgjort så får jag pengarna tillbaka. Förlorar Reading så förloras spelet.

Nottingham är helt ur form för tillfället. Man är uppe i 8 raka matcher utan seger nu och av dessa 8 har hälften av matcherna slutat med förlust. Senast åkte man på storstryk mot Leeds med hela 4-1. På hemmaplan har man resultatraden 10-8-1 och det är imponerande siffror men faktum är att man har tre ruskigt dåliga insatser bakom sig på sin hemmaplan. Man har 2 kryss och 1 förlust på de 3 senaste hemmamatcherna. Man förlorade mot Hull och kryssade med bottenlagen Doncaster och Preston. Klarar dessa lag ta poäng här så bör formstarka Reading ha goda chanser till en seger!

Reading går som tåget för tillfället. Man är uppe i 5 raka segrar och man är uppe i hela 9 matcher utan förlust nu. Man kommer till den här matchen med fullt självförtroende och det talar verkligen för laget här då man ställs mot ett lag som är i en kris för tillfället. Man har inga tilltalande siffror på bortaplan utan man är som de flesta andra topplagen på bortaplan då man har resultatraden 6-8-5. Formen i bortaspelet är bra då man har 2 övertygande segrar bakom sig mot Ipswich och Barnsley. Före dessa segrarna hade man 2 raka kryss mot hemmastarka Crystal Palace och Sheffield United. Ni ska även ha i tankarna att Reading slog Premier League laget Everton på bortaplan i FA-cupen och noterbart är att Everton ställde upp med ett starkt lag. Så bortastyrkan finns utan tvekan hos Reading.

Nottingham har problem inför dagens match. Man saknar både mittfältaren Chris Cohen och Paul Anderson. Cohen är avstängd och Anderson är skadad. Lägg därtill att man har sent test på viktige lagkaptenen Paul McKenna. Tunga avbräck för Nottingham som redan har Paul Konchesky, Moussi, Wilson, Blackstock och Robbie Findley på skadelistan. Det ser mörkt ut för Nottingham med andra ord!
Reading har det betydligt bättre då man får tillbaka förstemålvakten Adam Federici som missat de 9 senaste matcherna. Lägg därtill att man med största sannolikhet får tillbaka lagkaptenen Matt Mills, Alex Pearce och målskytten Noel Hunt till den här matchen. Detta är mycket positiva nyheter för Reading som kan ställa upp med bästa tänkbara lag idag.

Nottingham är starka på sin hemmaplan men man är helt ur form. Nu ställs man mot Reading som visar kanonform för dagen och det vore nästan tjänstefel att inte prova tvåan på Reading. Jag väljer att fega något då Nottingham och Reading är de lag som kryssat flest gånger av alla lag i årets Championship. Slutar den här matchen oavgjort får vi pengarna tillbaka och det känns tryggt.