Dags att säga tack och hej till Championship för denna säsong och det är en riktigt spännande omgång vi bjuds på där många matcher är direkt avgörande för vilka som går till playoff. Brighton måste gå för vinst i denna match och samtidigt hoppas på hjälp från annat håll om man ska nå playoff, Nottingham har inte så mycket mer att spela för och vill bara avsluta på bästa sätt hemma, dock har man en del kännbara avbräck i denna match vilket talar till fördel för Brighton. Jag har hittat 2 intressanta spel i denna match och kliver in.

Match: Nottingham – Brighton
Spel: Brighton
Odds: 2.15 @ Bet365
Insats: 4/10 units
Spelstopp: 3/5 13:15

Nottingham´s drömmar om att nå playoff grusades i och med förlusten i senaste matchen mot Bournemouth som slutade med 4-1 borta. Bollinnehavet var inte stort för Nottingham i matchen mot Bournemouth och bättring lär krävas i denna match. Nottingham har inte spelat på toppen av sin kapacitet under en längre tid och har endast fått ihop 2 vinster på dom 15 senaste matcherna. 2-1-2 på dom 5 senaste där ena vinsten kom hemma mot Birmingham och den andra kom borta mot Leeds. Hemma denna säsong har man spelat 10-7-5 med 37/27 i mål, man är ett av dom lag som gjort mest mål på hemmaplan. I tabellen ligger man på en 11:e plats och har inget med striden om playoff att göra. Greg Halford är avstängd i 3 matcher, Jamaal Lascelles, Kelvin Wilson och Jack Hobbs kommer av allt att döma inte spela i denna match, fortsatt borta är också Chris Cohen, Dexter Blackstock, Andy Reid och Eric Lichaj. Frågetecken finns också på Jamie Paterson och Karl Darlow. En del bekymmer i laget för Nottingham där det framförallt är kännbart i defensiven inför denna match.

forest_200x200brighton_200x200

Brighton ligger inför denna match 1 poäng bakom Reading som innehar den sista playoff platsen, Brighton ligger alltså på 7:e platsen och ska man nå playoff är det bara vinst som räknas i denna match och samtidigt hoppas på att Reading tappar poäng. Brighton är obesegrad på dom 7 senaste matcherna och har 3-2-0 på dom 5 senaste. I senaste matchen vann man hemma mot jumbon Yeovil med 2-0 där båda målen kom sent i matchen. Borta denna säsong har Brighton spelat 8-8-6 med 22/18 i mål. Andrew Crofts och Will Hoskins saknas i denna match, tveksam till spel är Matthew Upson, Rohan Ince är tillbaka i denna match.

Brighton vet vikten av att vinna denna match och laget är fullt av självförtroende efter en bra period nu. Reading har varit skakiga till och från och det är fullt möjligt att dom tappar poäng i sin match och Brighton måste gå för fullt för att bärga vinsten i denna match. Nottingham vill mer än gärna avsluta på bästa sätt hemma men formen har inte riktigt funnits där senaste tiden plus att man dras med kännbara avbräck inför denna match. Något som båda lagen dock varit duktiga på senaste tiden är att göra mål, tillsammans har man ett snitt på 3.17 på dom 12 senaste matcherna, snittet för hela säsongen ligger på 2.44. Jag tycker matchen står och väger lite och hela tillställningen känns jämn, dock tror jag faktiskt att Brighton fixar detta och vinner matchen, mål tror jag också att vi kommer att få se och jag spelar därför Brighton som huvudspel i denna match och över 2.5 som ett sidospel. Över 2.5 betalar i skrivande stund 1.85 @ Bet365 och spelas med 4/10.