Nottingham gick till uppehåll med en riktigt fin form som man nu hoppas håller i sig medan motståndarna Brighton avslutade sylvasst med att köra över Crystal Palace hemma innan uppehållet. Hur slutar det här tro?


Nottingham – Brighton

Spel: Båda lagen gör mål i matchen
Odds: 1.83 @ Bet365
Insats: 6/10
Spelstopp: 16.00

Nottingham såg sylvassa ut inför uppehållet då man hade 6 raka segrar. Många kan tycka att uppehållet kom olägligt men jag tycker nog tvärtom. Det är väldigt sällan ett lag lyckas hålla en sådan toppform under en så lång tid som Nottingham och i sista matchen inför uppehållet var man illa ute mot toppkollegan Hull men tack vare härlig disciplin och lagets självförtroende så lyckades man vända till seger trots bortaplan. Man har en otrolig styrka i laget och det är bara 8 poäng upp till direktuppflyttningsplatsen samtidigt som det bara är 1 poäng ned till missad playoff-plats. Nu måste man vara på tårna direkt när serien drar igång och visst kommer man göra allt för att vinna den här matchen. Man är normalt svårslagna på sin hemmaplan och trots att det är ett topplag som kommer på besök så ska man ha goda vinstchanser.

Brighton krossade topplaget Crystal Palace hemma med 3-0 precis innan uppehållet. Det var givetvis väldigt skönt för laget att kunna vinna en match före uppehållet för innan den matchen hade laget 2 raka förluster. Ni som följer Championship har säkert koll på Brightons fina formrad före dessa 3 matcherna då man var uppe i 6 raka utan förlust varav 4 av dessa slutade med seger. Man har riktigt bra kapacitet i laget och det märkte man tydligt under dessa matcherna. Man ligger just nu precis under playoff-platserna och vid seger här kan man gå om Nottingham så det är väldigt viktig match för laget! Man är helt okej på bortaplan där man har 6-7-6 som resultatrad.


Nottingham har frågetecken för viktige Henri Lansbury

Nottingham saknar Stephen McLaughlin här plus att man har frågetecken för Henri Lansbury, Khaled Al Rashidi och Dan Harding som alla är småskadade.
Brighton har Adam El-Abd och Ashley Barnes är fortsatt avstängda och anfallsduon Craig Mackail-Smith och Will Hoskins är fortsatt långtidskadade. Målvakten Tomasz Kuszczak är kvitt sin skada och väntas starta matchen.

När Nottingham spelar på hemmaplan blir det ofta mål i matcherna då man gjort mål i 15 av sina 19 hemmamatcher i år samtidigt som man släppt in mål i 12 av dem! Brighton är också målfarliga på bortaplan där man gjort mål i 13 av sina 19 bortamatcher samtidigt som man släppt in mål i 13 matcher också.