Lördag och ännu en Premier League-omgång, den här gången med fokus på det som kommer utspela sig på Carrow Road där Norwich och Wigan ska göra upp om poängen. Det är formstarkt vs formsvagt där jag är på jakt efter mitt sjätte raka överspel/lag från den här ligan.

  • Sport: Fotboll
  • Liga: Premier League, England
  • Match: Norwich – Wigan
  • Spel: Norwich över 1,5 mål
  • Odds: 2,10 @ Ladbrokes
  • Units: 5/10
  • Spelstopp: 16.00

Wigan, som alltid ser ut som en nedflyttningskandidat runt den här tiden för att sedan hålla sig kvar, har ingen vidare dagsform bakom sig. En sen kvittering hemma mot jumbon QPR bröt visserligen den långa förlustsviten på 5 matcher, där det i övrigt kvarstår att det har sett relativt instabilt ut den senaste tiden. En orsak till detta är skadeproblemen som har plågat truppen, i synnerhet backlinjen, vilket lär vara en bidragande orsak till de svaga resultaten.

Ungefär samma bekymmer nu som under föregående helg med två undantag. Maynor Figueroa är åter med i backlinjen efter avstängning och Shaun Maloney är kvitt sin skada och kan nu vara med i anfallet. Ben Watson, Antolin Alcaraz, Ryo Miyachi och Albert Crusat däremot saknas fortfarande – så även mittbackarna Gary Caldwell och Ivan Ramis. De två sistnämnda herrarna var tidigare endast rubricerade som osäkra och men enligt Telegraph är det inte särskilt sannolikt att de kommer till spel.

Raka motsatsen för Norwich som har blivit ett populärt nummer för egen del och, om man bortser från att man åkte ur den ena cupen tidigare under veckan, så har man bibehållit den starka formen i ligaspelet. Man är nu uppe i 9 förlustfria matcher på raken, vilket inte bara är ruggigt imponerande om man ser till att man inte har någon större budget att rulla med, det är även den absolut starkaste sviten i klubbens historia i landets högsta division. Med landslagsmålvakten Paul Ruddy skadad är defensiven inte fullt så tät som tidigare, även om Mark Bunn är en klart duglig reserv, men istället så har man börjat få utdelning framåt. En tidsfråga då jag allt som oftast har tyckt att grundspelet framåt har sett relativt bra ut.

Sedan tidigare saknas alltså målvakten Paul Ruddy. Så även Ryan Bennett och Andrew Surman pga skador. Frågetecken på Alexander Tettey och Steven Whittaker. Ser man till dem som definitivt missar så ser jag inte som några alltför stora avbräck då man har en väldigt jämn trupp.


I takt med att Norwich har släppt defensiven något så har man alltså börjat producera framåt. I de två senaste vinstmatcherna, där Swansea och Sunderland har stått för motståndet, har man lyckats stå för 6 mål. Exakt samma antal som i de tidigare 7 förlustfria matcherna. En intressant notis i det är att Wigan har släppt in minst 2 mål 6 matcher i följd och med en sargad försvarslinje så känns det inte alltför orimligt att man fortsätter på den trenden. ”The Canaries” känns pålitligt i nuläget och på Carrow Road, där man har 4 raka segrar i ligan, blir man en tuff resa.

Spelar på att hemmalaget gör minst 2 mål i matchen. Ladbrokes betalar 2,10 för detta.

/Puyol