Plockar ytterligare ett spelobjekt från denna Premier League-lördag, den här gången från Carrow Road som står som spelplats i denna kvällsmatch. Norwich tar emot West Ham, två lag i behov av poäng men utan någon större framgång framför motståndarnas mål. Kollegan och Spanien-experten EasyBucks ska nog eventuellt låta bli att se den här matchen om han ska bli frälst av engelsk fotboll, i och med att jag misstänker att det här inte blir någon vacker historia.

  • Sport: Fotboll
  • Liga: Premier League, England
  • Match: Norwich – West Ham
  • Spel: Under 2,5 mål
  • Odds: 1,73 @ Betsson
  • Units: 7/10
  • Spelstopp: 18.30 9/11

Norwich parkerar nu precis under nedflyttningsstrecket där managern Chris Hughton riskerar att bli av med jobbet om man inte får med sig ett resultat idag. Man har ett par svaga resultat bakom sig där uttåget ur Carling Cup följdes upp med en förnedrande storförlust i Manchester där City krossade ”The Canaries” med hela 7-0. De senaste 4 matcherna har inte gett mer än en poäng, en negativ trend som måste brytas snart av ett lag jag hade förväntat mig mer utav.

Hemmalaget kommer till spel utan Ricky van Wolfswinkel, Alexander Tettey och Elliott Bennett, därmed ett oförändrat läge att jämföra med föregående match. Alltjämt frågetecken kring Robert Snodgrass och Nathan Redmond, där den förstnämnde är närmast spel.

Man City v Norwich West-Ham-United-v-Aston-Villa-Premier-League-2669320

West Ham för en mer anonym tillvaro på den nedre halvan av tabellen, endast två poäng ovanför dagens motstånd, dock med betydligt mer respektabla resultat när det inte har gått vägen. Det till trots så är laget från de östra delarna av London inte bortskämt med segrar, och om man bortser från premiären så har man nu endast plockat en fullpoängare i de 9 senaste ligamatcherna. Två 0-0 matcher i följd med Swansea och nu senast Aston Villa som motståndare.

Hammers har en diger skadelista även dem sedan tidigare där Andy Carroll, Ricardo Vaz Te, Alou Diarra, Matthew Taylor, George McCartney och Mladen Petric saknas. Ny bland de namnen är dessvärre Winston Reid, som har varit ett givet inslag på mittbacken, som gick sönder under ett träningspass nu i veckan.


Norwich förlorade oerhört många en-mot-en situationer på Eastlands och blev straffade på ett hänsynslöst sätt. Kvällens motstånd presenterar inte dessa spelartyper, men likväl måste försvarsspelet prioriteras samtidigt som man även har enorma svårigheter framåt där man har nollats i hälften av ligamatcherna, och det trots att Ricky van Wolfswinkel, Gary Hooper och Johan Elmander har hämtats in inför den här säsongen. Ser man till lagets 5 senaste tävlingsmatcher så går man in till den här uppgiften med en målskillnad på 2-18, samtidigt så har bl.a. Manchester City/United, Arsenal och Chelsea stått för motståndet i dessa matcher, majoriteten på bortaplan. Här på Carrow Road är man något mer svårspelat där man kan spika igen mot mer överkomligt motstånd.

West Ham har viss problematik med skador, där Winston Reids frånvaro är ett avbräck i försvaret, samtidigt saknas det spets framåt. Man kan återigen tvingas spela Kevin Nolan i en ”nr.9-roll” där man var uddlöst och långsamt senast. Sam Allardyce manskap har visat upp en väldigt försiktig inställning till bortamatcherna, om än väldigt imponerande om man ser till hur pass effektivt det låga försvarsspelet har varit. Man har ännu inte släppt in något spelmål utanför Upton Park där endast Hull har lyckats överlista Jussi Jääskeläinen i målet och det via en straff. I samma veva har man nollats i 4 av 5 bortamatcher – samtliga av de 3 gjorda målen kom till i London-derbyt mot Tottenham efter en andra halvlek där man fick maximal utdelning.

Tillsammans har de här lagen producerat 14 mål på 20 ligamatcher. Tror inte att vi kommer få se någon vidare ”thriller” med ett lågt antal målchanser från öppet spel med alldeles för få spelartyper som kan bryta mönstret därifrån. Anser att båda lagen ska täcka varandra väl på fasta situationer och skulle man sköta sina uppgifter där så anser jag att mycket talar för en målsnål historia. Underspelet liras, spel på att det inte görs mer än 2 mål i matchen.

/Puyol