Vi rör oss vidare i Premier League-fotbollen där vi nu hittar ytterligare en betydelsefull kamp vad gäller överlevnad. Värdefulla poäng står på spel när vi gästar Carrow Road i ett möte mellan Norwich och Sunderland som kan bli en rejäl batalj. Även här är jag något skeptisk till favoritskapet där jag anser att det ena gänget bör ha bättre förutsättningar till att stjäla minst en poäng norrut.

  • Sport: Fotboll
  • Liga: Premier League, England
  • Match: Norwich – Sunderland
  • Spel: Sunderland dubbelchans
  • Odds: 1,73 @ Unibet
  • Units: 5/10
  • Spelstopp: 16.00 22/3

Norwich besegrade Tottenham med uddamålet för exakt en månad sedan, nollade Manchester City någon vecka innan det och presterade i överlag godkänt där man såg ut att kunna vara på uppgång. Resultatmässigt har det dock inte stått sig och man närmar sig, återigen, det strecket man helst vill undvika. Även om man är 4 poäng upp på dagens motstånd närmast nedanför ska man ha i åtanke att man har spelat 3 matcher mer än Sunderland, vilket nämner en del om hur pass kostsam en eventuell förlust kan bli. Senast var man chanslöst i 80 minuter mot Southampton som var generösa nog att bjuda tillbaka ”Canaries” in i matchen där siffrorna skrevs till 4-2 till motståndet. Utöver ett något trubbigt anfallsspel kan man nu åter syna tecken på att även försvarsspelet kan ha tagit ett steg tillbaka, vilket lär bekymra Chris Hughton och hans manskap.

För hemmalagets del är läget alltjämt oförändrat vad gäller de otillgängliga spelarna i truppen. Leroy Fer kan ännu inte delta på det centrala mittfältet. Jonas Gutierrez, Michael Turner och Elliott Bennett är tillbaka i träning men den här matchen kommer nog något för tidigt för deras del.

2422343

Sunderland kommer alltså in till den här matchen i en position under strecket men en fullpoängare kan bära laget uppåt samtidigt som man har 2-3 matcher att tjäna in pga diverse uppskjutna tillställningar, därmed är läget inte alltför prekärt ännu. 0-0 senast hemma mot Crystal Palace var däremot något man kunde önska sig mer av där man hade ruskigt mycket boll och man kom till en hel del avslut, dock utan att förvalta dessa. ”Black Cats” har dock i överlag presterat väl på den här fronten och kan nu återigen rikta fullt fokus på ligaspelet efter att ha gått långt i båda cuperna (finalförlust mot Manchester City i Capital One Cup) och sedan mitten av december har man varit relativt svårslaget. Ett rejält lyft sedan Gustavo Poyet tog över som manager där man har utvecklats sedan den svaga starten där man endast hade plockat en poäng från de 8 inledande ligamatcherna.

Bortalaget saknar Steven Fletcher samt Keiren Westwood sedan tidigare, i övrigt har man en ordinarie trupp att tillgå.


I en förmodad jämn och tät tillställning anser jag att gästerna ska ha bättre chanser till poäng där jag anser att fler detaljer i spelet sitter till deras favör. Carrow Road har fungerat som en livlina för hemmalagets del, så även ifjol, där ca 72 procent av Norwichs poängskörd har hämtats in här. Samtidigt är jag något skeptisk till storleken på favoritskapet, med en seger över de 8 senaste, på ett lag som ytterst sällan mäktar med mer än ett mål i en match. Nu på slutet har man även haft en period där man har haft svårigheter med att fånga upp sina motståndare i boxen där samspelet i mittlåset inte har fungerat, och kanske testas ännu ett alternativ till den här matchen. Norwich har, till skillnad från motståndet, inte tagit några större kliv framåt under säsongens gång. Sunderland har sedan mitten av december tagit poäng i 9 av 12 ligamatcher (förluster mot bland annat Arsenal, vilket är acceptabelt, borta samt Hull där man i princip tvingades spela hela matchen med en man mindre) där man agerar med större trygghet på egen planhalva, även utanför Stadium of Light, men framförallt är man betydligt mer bekvämt med bollen i ägo vilket jag ser som den främsta anledningen till att man är något svårare att gå upp emot numera.

Medelinsatsen spelas med en halvgardering på bortalaget, Sunderland att fixa minst en poäng.

/Puyol