I och med att FA-cupen går samtidigt denna helg så erbjuder denna Premier League-omgång på inte mer än 5 matcher denna lördag, men trots det ett par intressanta bataljer där vi har en sådan framför oss på Carrow Road. Norwich är ute efter revansch mot ett Stoke som kommer från en stark prestation där detta får ses som ett bra slag i den nedre halvan av tabellen. Misstänker att det här inte kommer bli någon alltför sevärd historia där jag i första hand vill lyfta fram bortalagets poängchanser i en tät tillställning.

  • Sport: Fotboll
  • Liga: Premier League, England
  • Match: Norwich – Stoke
  • Spel: Stoke dubbelchans
  • Odds: 1,70 @ Bet365
  • Units: 5/10
  • Spelstopp: 16.00 8/3

Norwich kom till spel inför mötet med Aston Villa med ett par godkända insatser i bagaget efter att bland annat ha besegrat Tottenham och nollat Manchester City här på Carrow Road under den föregående månaden. Detta raderades dock ut förra helgen efter en fruktansvärt svag kvart där ”Canaries” ledning vändes till 4 insläppta mål och en solklar förlust inom loppet av 15 minuter. Återigen viss press på managern Chris Hughton och hans manskap där avståndet ner till det närmsta laget under strecket står på 4 poäng, samtidigt så har de 3 lagen strax efter i tabellen spelat en till två matcher mindre där en ny förlust kan innebära att man har halkat efter än mer till nästa omgång. Även om hemmaspelet kan visa sig bli en livlina, där man ändå har tagit 20 av sina 28 poäng under den här säsongen, så är framförallt anfallsspelet och målskyttet där det brister främst och det är ytterst sällan man lyckas göra mer än ett mål (3 av 28 matcher) i ligasammanhang.

Hemmalaget saknade Leroy Fer senast och gör det på nytt även idag, vilket även gäller Michael Turner. Ett flertal frågetecken i truppen där Robert Snodgrass, Martin Olsson, Joseph Yobo, Ricky van Wolfswinkel och Jonas Gutierrez kommer testas inför helgen.

Geoff+Cameron+Stoke+City+v+Arsenal+Premier+WrUOFCPG8Vox

Stoke stod för en klassisk hemmainsats senast när en fullpoängare säkrades mot topplaget Arsenal, vilket gjorde att man bland annat kunde gå förbi dagens motstånd i tabellen och utöka avståndet till det nedflyttningsstrecket som jag har svårt att se laget placera sig under efter 38 spelade omgångar. Prestationen senast var en i raden av ett par goda insatser på slutet där den enda förlusten över de 5 senaste omgångarna kom till i den svåra bortamatchen mot Manchester City där siffrorna stannade på fullt godkända 0-1. Jag tror eventuellt att Mark Hughes kan vara på gång med sin reform där detta Stoke har blivit mer spelande framåt vilket har medfört att man inte har behövt förlita sig till fullgoda försvarsinsatser för att kunna få fram bra resultat. Traditionsenligt har man dock haft svårigheter med att bära med sig det spelat och självförtroendet utanför Britannia Stadium där man så här långt in i ligaspelet har förlorat 10 av 14 matcher, samtidigt noterbart att en majoritet av dessa matcher (9 st) har spelats mot lag som i nuläget placerar sig på den övre halvan av tabellen.

Bortalaget får dessvärre klara sig utan Charlie Adam på mitten som har blivit avstängd i efterhand. Robert Huth är troligtvis inte redo för spel ännu, vilket även gäller Oussama Assaidi och Peter Odemwingie som alltjämt står som frågetecken.


I 4 av de totalt 5 matcherna som har spelats mellan de båda lagen (i Premier League) så har något av lagen vunnit med 1-0, och ser man till vissa detaljer i spelet så påminner de båda lagen om varandra. Kan nog eventuellt bli lika tight även den här gången där jag lutar mer mot bortalaget och deras förmåga att få ut något av en sådan tillställning i form av en högre lägstanivå. Jag hade nog förväntat mig en något jämnare fördelning av oddsen där jag verkligen gillar gästernas möjligheter till poäng. Stoke har presterat riktigt bra efter sina förutsättningar på slutet där uddamålsförlusten mot Man City och krysset mot Southampton kan ge ett visst lyft till bortaspelet och de återstående 5 matcherna man har kvar utanför Britannia Stadium. Fin stabilitet när man har sin dag där jag anser att man är något mer bekvämt i sitt spelsätt att jämföra med Norwich som efter den senaste käftsmällen åter står inför nya frågetecken, både sett till läget i truppen och hur man vill bedriva sitt spel. Ser man även till vilka svårigheter man kan ha med att få utdelning framåt så känns inte motståndet som det optimala.

Bortapoängen spelas med medel, halvgarderingen på Stoke synas till 1,70.

/Puyol