Fortsätter att leta spel till den kommande Premier League-omgången och även här på Carrow Road så går vi någorlunda tidigt på en match där värdefulla poäng står på spel. Även i det som inleder helgens omgång hittar vi en nedflyttnings- samt toppstrid när Norwich tar emot Manchester City, och även här gillar jag favoriten. Jag väljer att plocka ytterligare en tidig vinnare.

  • Match: Norwich – Manchester City
  • Spel: Manchester City
  • Odds: 1,62 @ Bwin
  • Units: 3/5
  • Spelstopp: 13.45 12/3

Norwich fortsätter att förlora och nykomlingen kan eventuellt ha stått för ytterligare en kort återkomst till Premier League. Man har dock inte mer än en poäng upp till säker mark, men trenden är relativt bekymmersam för Alex Neils manskap som nu endast har plockat en ynka poäng från sina 9 senaste ligamatcher, och skulle man även räkna in en cupmatch mot dagens motstånd (förlust med 3-0 här hemma på Carrow Road) så har man nu förlorat 9 av sina 10 senaste tävlingsmatcher. Man har inga större idéer framåt och försvarsspelet har varit väldigt instabilt sedan årsskiftet och under denna segerlösa svit har man legat på ett snitt på 2,5 insläppta mål/match där jag i första hand vill lyfta fram en backlinje som rent individuellt är för svagt för den här nivån. Även mentalt tungt att man, under den här perioden, har tappat tvåmålsledningar vid två tillfällen (både Liverpool och West Ham här på hemmaplan) samt förlorat matcher där man ändå har stått upp relativt väl (Leicester samt Swansea senast) inför denna slutspurt där självförtroendet borde vara lågt.

Hemmalaget kan eventuellt komma till spel med några av sina mest, om man ser till speltid, framträdande startspelare. Alexander Tettey kommer bli borta säsongen ut medan Robbie Brady och Sebastien Bassong står som frågetecken inför helgen samtidigt som Steven Naismith är struken med en muskelskada.

norwich_200x200mancity_200x200

Manchester City serverades en enkel uppgift senast med svagast möjliga motstånd, men utöver resultatet även viktigt att man hittade sina kombinationer framåt efter en väldigt svag period. Inför mötet med Aston Villa hade City förlorat 3 ligamatcher i följd, vilket har bidragit till att inte bara ligatiteln ser ganska så avlägsen ut men att även positionen bland topp-4 kan vara hotad. City har dock matchats relativt hårt på slutet och har med ett par skador gått runt på en mindre trupp än vanligt, men med värdefull vila i veckan samt ett ytterst gynnsamt utgångsläge inför tisdagskvällens Champions League-retur så kan man lägga stort fokus på det här mötet. Lagkaptenen Vincent Kompany är tillbaka i mittlåset, och när han är i slag ska det ses som väldigt positivt för gästernas del över hela banan, och till skillnad från motståndet så har man en målgörare (Sergio Aguero) som levererar förhållandevis frekvent. Trots att David Silva egentligen är den enda som står för något kreativt i trion bakom strikern, även om man har yttrar som kan slå ut sina motståndare i en-mot-en situationer, så ska man ha nog med kvaliteter för att kunna vara bättre här.

Bortalaget kommer till spel med en bredare trupp nu när skadelistan har lättat vecka för vecka. Fabian Delph är dock otillgänglig för spel medan Kevin de Bruyne och Samir Nasri är strukna sedan tidigare med långtidsskador.


Även om jag har varit skeptisk till Citys försvarsspel, vilket jag har lyft fram vid ett par tillfällen, så väljer jag den raka segern istället för överspelet på bortalaget nu när oddsen står lika. Norwich vann en betydelselös, avslutande omgång mot det här motståndet under våren 2013. I övrigt har man haft extremt svårt mot City sedan det började pumpas in pengar med ett antal förluster och 29 insläppta mål över 7 möten. Manchester City är inte på den nivån idag, har haft en förmåga att se något ointresserade ut i ett par bortamatcher, men i ett skarpare läge vill jag ändå ge deras grundkapacitet ett visst förtroende mot ett motstånd som har haft det desto svårare. ”Canaries” är väldigt svagt just nu och får väldigt lite med sig och det här är en match Citys något mer slipade anfallsspel ska kunna vinna. Den raka bortasegern på Manchester City testas med en medelinsats.

/Puyol