Dagens odds är en liten chansning men oddset är alldeles för bra för att avstå ifrån.

  • Match: Norwich – Leeds
  • Tips: Leeds (Spel utan kryss)
  • Odds: 2,31 @ Betsafe
  • Units: 5/10
  • Spelstopp: 20/11 16.00

Analys:

Norwich befinner sig på en åttonde plats i ligan, vilket får anses vara klart godkänt med tanke på deras spelarmaterial. Laget har på slutet tappat lite av den fina form som de visade upp i början av serien. Norwich har 1-3-1 på de fem senaste matcherna och har nu spelat 4 matcher utan att lyckats vinna. Mycket av det kan bero på att Norwich haft skador och avstängningar på en handfull spelare. Till den här matchen ser det inte mycket ljusare ut. Duktige Crofts på mittfältet var tillbaks senast efter avstängning men det blev ändå bara 3-3 borta mot Reading, trots ledning 3-1 i halvtid. Grant Holt, en av lagets bästa målskyttar, fick rött kort i samma match och är därmed avstängd till detta viktiga möte, tungt avbräck förstås. Hemmaplan bör kunna betyda en del för Norwich som behöver en vinst idag.

Leeds är, liksom Norwich, nykomlingar i The Championship och har ett väldigt fint och intressant lag på pappret. Leeds innehar femteplatsen och formen pekar fortfarande uppåt. Laget har 3-1-1 på dom fem senaste matcherna och är också obesegrade i de fyra senaste matcherna. Dessutom kommer man till den här matchen med två fina bortavinster i bagaget, mot Scunthorpe och Coventry. Skadeläget ser också bra ut och det är endast Kisnorbo, Parker och Naylor som saknas. Anfallsmässigt är det Becchio och Somma som stått för målskyttet. Dessa herrar har gjort 14 av lagets 31 mål. Becchio gjorde dessutom 3 mål senast så räkna med att självförtroendet är på topp där, och i hela Leeds också för den delen.

Det här är ett möte mellan två nykomlingar i serien och det kommer att bli en jämn match, utan tvekan. Med tanke på Leeds fina form och Norwich oförmåga att vinna på slutet, så tycker jag att oddset på Leeds är riktigt bra. Dom kan mycket väl knipa en vinst här och dom känns som snäppet bättre för tillfället, insatsen tillbaks vid oavgjort.

Lycka till!

/Josef