Gillingham vann till fina 5 gånger pengarna igår och vi fick en smakstart på året! Här har vi ett FA-cupmöte mellan två lag som nyligen möttes i Premier League och den matchen vanns av Fulham efter ett sent mål så räkna med ett revanschsuget hemmalag här. Vissa avbräck i lagen gör att jag väljer att kliva in på ett spel här, häng på!

Norwich – Fulham 
Spel: Över 2.5 mål i matchen
Odds: 1.80 @ Unibet
Insats: 5/10
Spelstopp: 16.00

Norwich har en riktigt tung tid bakom sig nu då man bara spelade in 2 poäng på 4 matcher under Jul/nyår. Först spelade man 0-0 borta mot Sunderland, sedan blev det en snöplig förlust hemma mot Fulham med 1-2 och det följdes upp av en 0-1 förlust hemma mot Man United och nu senast spelade man 1-1 borta mot Crystal Palace. Man har inte varit direkt dåliga i matcherna och nu är det väl på tiden att man får inkassera en seger eller åtminstone får igång målskyttet. Man har hemmaplansfördel och publiken bör kunna lyfta sitt lag ett par nivåer här. Till den här matchen står det klart att suveräne målgöraren Ricky Van Wolfsvinkel kommer starta matchen för Norwich och han kan utan tvekan ge lagets anfallsspel en ny dimension här. Anfallskollegan Gary Hooper gör mycket mål för dagen och på hemmaplan trivs han utomordentligt bra så det skall bli intressant att eventuellt få se dem tillsammans här. Man kommer givetvis vila ett par ordinarie spelare här men hur som helst så kommer man ställa upp med ett helt okej lag och det skall som sagt bli riktigt intressant att se anfallaren Ricky Van Wolfswinkel från start här!

Norwich saknar mittbacken Michael Turner som skadade sig senast och lägg därtill mittfältaren Leroy Fer som fick rött kort senast. Utöver dessa saknas sedan tidigare anfallaren Jonny Howson som är skadad.

Norwich-City-v-Everton-Premier-League-2335318
Hur många gånger nätar Ricky Van Wolfswinkel idag?

Norwich har haft svårt att få in bollen den senaste tiden men man skapar en del chanser i matcherna. Får man ordning på avsluten så kommer det rassla till snart och man har gjort mål i 3 av lagets 5 senaste matcher samtidigt som man släppt in mål i 4 av lagets 5 senaste matcher medan Fulham har spelat över 2.5 mål i matchen i 12 av lagets 13 senaste matcher!

Fulham har varit ruskigt ojämna under jul/nyår då man har 2 segrar och 2 brakförluster bakom sig. I mitten av December åkte man på stryk borta mot Everton med hela 4-1 och det följdes upp av en 2-4 förlust mot Man City strax före jul. På annandagen slog man som sagt Norwich på bortaplan med 2-1 men det följdes upp av en brutal förlust borta mot Hull med hela 6-0! I senaste matchen vann man igen trots att man var illa ute och det syns tydligt att defensiven lider utan mittbacken Brede Hangeland där bak. Man bör rotera lite i truppen likt Norwich kommer göra och det kan öppna för Clint Dempsey som med största sannolikhet startar matchen här. Man får fortsatt klara sig utan förstemålvakten Mark Stekelenburg och suveräne mittbacken Brede Hangeland som är skadad vilket får ses som defensiva minus för laget.

Kort summering: 
Jag tror det här kommer bli en relativt fartfylld match med mycket ”hawaii fotboll” där spelet böljar fram och tillbaka. Norwich är ruskigt revanschsugna efter förlusten senast och till den här matchen är lagets bäste spelare Ricky Van Wolvswinkel tillbaka och lär vara sugen att på göra lite mål för sin klubb. Fulham har liksom Norwich defensiva avbräck och på bortaplan har man väldigt ofta svårt att hålla tätt… Båda lagen kan spela avslappnat i den här matchen vilket bör innebära offensiv och lite mer vågad fotboll från lagen.