Äntligen avspark! Engelska Premier League inleds denna lördag med hela 7 matcher i det som blir mitt andra spelförslag under premiärdagen. Norwich tar emot Everton i en på förhand jämn drabbning där jag dock måste luta mig mer mot ett intressant bygge som spelas med en gardering till över 2 ggr insatsen.

  • Sport: Fotboll
  • Liga: Premier League, England
  • Match: Norwich – Everton
  • Spel: Norwich 0 (asian handicap)
  • Odds: 2,25 @ Bet365
  • Units: 5/10
  • Spelstopp: 16.00 17/8

Norwich gör nu sin tredje Premier League-säsong i följd där man har klarat sig kvar med god marginal under de föregående åren. En 11:e respektive 12:e plats för de gulgröna där Chris Hughton gjorde ett gott jobb när han tog över efter Paul Lambert (Aston Villa) som var en stor succé innan flytten. 6 nya utespelare har hämtats in för ett väldigt brittiskt präglat lag som nu har sökt sig till mer utländska alternativ.

Everton stod för en lysande fjolårssäsong även om man inte orkade hela vägen. Det räckte dock till plats 6 i tabellen där man återigen placerade sig före rivalen Liverpool i tabellen. Den största förändringen har skett i ledarstaben där den mångårige managern David Moyes som bekant har valt att krita på för Manchester United. Roberto Martinez, ifjol FA-cupvinnare med Wigan, har hämtats in som ersättare där han även har tagit med sig en trio av spelare samt lånat in yttern Gerard Deulofeu från Barcelona.

Norwich kommer till spel utan Sebastien Bassong, Anthony Pilkington och nyförvärvet Leroy Fer. Everton har Magaye Gueye, Tony Hibbert och nye Antolin Alcaraz otillgängliga för spel, ingen av dessa herrar skulle dock färga i en startelva. Frågetecken på Darron Gibson på det centrala mittfältet som testas under lördagen.

ricky-van-wolfswinkel-401365685

Bet365 och Ladbrokes har satt 4 ggr pengarna på Norwich att ramla ur Premier League och därmed att man (tillsammans med Stoke) blir det sämst placerade laget av de som spelade i ligan ifjol. I ”The Canaries” fall, något jag är väldigt oförstående till. Visserligen stor rotation i truppen, men den enda riktigt noterbara förlusten är Grant Holt på topp, stor och stark inne i boxen men något begränsad i övrigt. Större delen av stommen består dock där jag är desto mer positiv till att man har fått behålla Paul Ruddy (landslagsmålvakt) samt Robert Snodgrass (fantastisk vänsterfot som kommer skapa ett antal målchanser).

Norwich har ett relativt tryggt grundspel som har spetsats till med ett par spännande nyförvärv, däribland vår svenske Martin Olsson på vänsterbacken. Än mer intressant, ett nytt anfallspar i Ricky van Wolfswinkel (Sporting) och Gary Hooper (Celtic) för drygt 14 miljoner pund som kommer bidra till att Norwich kommer stå för fler mål framåt den här säsongen än de 41 man gjorde ifjol.

Roberto Martinez har bett supportrarna om att ha tålamod, och jag vill nog också tro att det kommer ta ett tag innan han lyckas föra in alla sina idéer i detta Everton. Spanjoren har tagit med sig sitt spel från sin förra arbetsgivare där experimentet med trebackslinjen inte har varit alltför lyckad under försäsongen. Att få till ett snålt och effektivt försvarsspel har inte varit hans paradgren under tiden i England, blir därmed intressant att se var det här tar vägen.

Everton har inte lyckats besegra motståndet på 4 försök sedan man återvände till Premier League. I båda hemmamatcherna har Norwich vunnit och lyckats göra 2 mål.


Norwich är dokumenterat något bortasvagt, men hemma på Carrow Road (endast 4 förluster på 19 matcher ifjol, besegrade bl.a. Man Utd och Arsenal) kan man bli svårslaget där jag misstänker att bl.a. det nya anfallsparet kan bli ett trevligt inslag under säsongens gång. Insatsen tillbaka vid ett oavgjort resultat, hemmalaget spelas som segrare (0 asian handicap) med en medelinsats.

Testar även den låga insatsen:
Norwich över 1,5 mål 2,90 (Expekt) 1,5/10 units

/Puyol