Vi förflyttar oss till nästa Premier League-arena, den här gången med spel på Carrow Road där två lag går för ytterligare värdefulla poäng i de nedre regionerna av tabellen. Norwich gästas av Crystal Palace där lagen befinner sig på varsin sida om nedflyttningsstrecket. På nytt hängande huvuden hos det ena gänget medan ett uträknat lag har fått luft under vingarna? Förväntar mig en tät batalj där det ena lagets poängchanser känns fullt rimliga till närmare dubbla insatsen.

  • Sport: Fotboll
  • Liga: Premier League
  • Match: Norwich – Crystal Palace
  • Spel: Crystal Palace +0,5
  • Odds: 1,95 @ Bet365
  • Units: 5/10
  • Spelstopp: 16.00 30/11

Norwich kommer till spel med endast en poäng på rätt sida om nedflyttningsstrecket, där glädjen över segern mot West Ham strax innan det senaste landslagsuppehållet blev något kortvarig. En ny förlust inkasserades i bortamatchen mot Newcastle där man aldrig kunde återhämta sig efter att ha hamnat i underläge tidigt. Det var lagets femte förlust över de 7 senaste tävlingsmatcherna där managern Chris Hughton åter får rikta in sig på att vara osäker på sitt arbete. Mycket kan hänga på dagens resultat i och med att man har en ännu tuffare uppgift den kommande veckan med Liverpool som motståndare på Anfield.

Alltjämt ett par noterbara avbräck där man kommer till spel utan Robert Snodgrass, Ricky van Wolfswinkel, Alexander Tettey, Anthony Pilkington och Elliott Bennett. Reservmålvakten Mark Bunn finns inte heller med i truppen.

2025880_w2

Crystal Palace lyckades stjäla sin första bortaseger för säsongen mot ett svårspelat Hull där man trots spel i numerärt underläge efter att Yannick Bolasie blivit utvisad lyckats trycka in ett sent vinstmål. Fd Stoke-managern Tony Pulis, ny på posten, fick se sitt lag krypa närmre till lagen ovanför nedflyttningsstrecket vid sidan av. Alltjämt mycket att jobba på för ”The Eagles” del som har förlorat 9 av 12 ligamatcher sedan återkomsten till Premier League, moralen har dock fått sig en skjuts uppåt över de senaste resultaten där man kryssade mot Everton innan dess.

Utöver Bolasie som är avstängd så saknas även Adlene Guedioura, Jack Hunt och Glenn Murray.


Palace klev in till denna säsong med Ian Holloway som manager, vars filosofi var något för vågad i jämförelse med materialets kunnande. Så även ett material som har varit väldigt nytt att jämföra med laget som tog steget upp från Championship där man har börjat spela in sig alltmer. De två senaste prestationerna får ses som ett tydligt tecken på att man kan vara inne på rätt spår, speciellt om man ser till försvarsspelet där man har hållit nollan intakt i närmare 200 spelminuter. Där har även Tony Pulis, mångårig manager i Stoke med rutin som var bra på att sätta grunderna, något att eventuellt utveckla än mer i rätt riktning.

Om man räknar in en cupmatch så har Norwich förlorat 5 av sina 7 senaste tävlingsmatcher. Jag anser att man har varit bedrövligt under den här perioden, i stort även mot West Ham i matchen som man ändå lyckades vinna med 3-1. Man hade i princip maximal utdelning där man lyckades pricka in en straff samt en frispark, där Robert Snodgrass fina vänsterfot kommer saknas på fasta situationer. Ett moment som kan bli betydelsefullt då man har sett håglöst ut i överlag med svårigheter att producera spelmål.

I mitt tycke är ”The Canaries” en favorit i fara och i nuläget anser jag att bortalaget är i en position där man är mer än kapabelt till att störa hemmalaget. Jag lutar mot en tät historia som kan bära till Palace fördel och dess chanser att knipa minst en poäng. Asian handicap +0,5 (detsamma som dubbelchans/halvgardering) på bortalaget med medelinsatsen.

/Puyol