Ännu mer annandagsfotboll från England där vi har hela 7 matcher från Premier League med avsparkstiden 16.00. Plockar ett objekt från dessa när Norwich gästas av Chelsea på Carrow Road. En svårspelad arena för dem som reser hit och jag väljer att sikta mot de högre decimalerna idag.

  • Sport: Fotboll
  • Liga: Premier League, England
  • Match: Norwich – Chelsea
  • Spel: Norwich
  • Odds: 6,00 @ Bet365
  • Units: 2/10
  • Spelstopp: 16.00

Norwich har, efter en riktigt trög inledning, stått för en ruggigt vass uppryckning där man lyckades hålla sig obesegrat under en längre tid. Som nykomling stod man för en väldigt fin säsong ifjol, något jag tycker att man har svarat upp till även den här säsongen och med dagens tioende plats i tabellen så ska det väldigt, väldigt mycket till om man inte lyckas hålla minst tre lag bakom sig efter 38 spelade ligamatcher. Chelsea däremot är, trots en tredje plats i ligan mycket tack vare en fantastisk start, antagligen inte lika nöjda med sin säsong som har varit något turbulent. Visserligen med en match mindre spelad, men man är hela elva poäng bakom serieledande Man Utd. Man lyckades inte ta sig vidare från sin Champions League-grupp och den sparkade Roberto Di Matteo har ersatts av den inte alltför populäre Rafa Benitez. Dock mindre tryck på honom nu efter två raka och högst bekväma segrar

Norwich kommer till spel utan Steven Whittaker på högerbacken, Russell Martin får ses som en fullgod ersättare. Paul Ruddy saknas fortfarande i målet och Mark Bunn fortsätter som ersättare. Kaptenen Grant Holt är tillbaka efter skada likt Ryan Bennett. Chelsea får klara sig utan kaptenen John Terry i mittlåset ett litet tag till medan avbytarna Ryan Bertrand, Oriol Romeu och Daniel Sturridge inte förväntas vara med i matchtruppen.

Norwich, som jag har lyft fram ett par gånger sedan en tid tillbaka, var obesegrat i 10 raka matcher innan man åkte på en uddamålsförlust borta mot West Bromwich i den senaste omgången i en ren 50/50-match. Ingen större fara på taket och om man fortsätter i samma anda, rent spelmässigt, så har man skapat goda möjligheter till fler poäng och det kanske redan här. Hemma på Carrow Road är man något mer bekväma, och därmed en svår nöt att knäcka för motståndarna. Man har 5 raka hemmasegrar i ligaspelet där man bl.a. har hållit nollan intakt både mot Man Utd och Arsenal.

Chelsea, men framförallt Rafa Benitez, har fått lite andrum via 3-1 på Sunderland och därefter sensationella 8-0 senast mot Aston Villa. En match där de blåa från London var hypervassa samtidigt som man faktiskt kunde ha gjort ännu fler mål – kan dock nämnas, i samma veva, att motståndet var överdrivet uselt för dagen. Hursomhelst, två högst välbehövliga vinster då man var segerlöst i 7 raka innan dess.

Det ska bli väldigt intressant att se hur Chelsea svarar upp efter helgens insats. De regerande Champions League-mästarna är såklart riktigt bra i sina bästa stunder, men när den där nivån inte riktigt är påkopplad så är man inte oslagbart. Jag ser det här som ett väldigt svårt test för deras del.

”The Canaries” har ett grundspel som kan störa samtliga lag i ligan, speciellt på hemmaplan där inte ens topplagen går säkra. Chelsea har såklart en högre grundkapacitet och fler matchvinnare, men skulle Norwich spela på topp så ser jag inte det här som någon omöjlighet. Hemmalaget bör ses med respekt i dagsläget.


Jag spelar högt idag. 6 pengarna på Norwich-segern lockar och jag tycker inte att man ska vara så pass nederlagstippat på förhand. Skrällen spelas med en liten insats.

Spelar även dubbelchansen (1x) på hemmalaget. Betsafe betalar 2,40 i nuläget, spelas med 3,5/10 units. Ett tips till dem som är inne på samma spår, men som vill vara något mer försiktiga i just den här matchen, så är 1,85 på Norwich +1 asian handicap (vinst vid hemmaseger/oavgjort resultat, full insats tillbaka vid uddamålsförlust) att rekommendera.

/Puyol