Spanska Celta Vigo har tagit sig till England där man ska avverka fyra träningsmatcher på sex dagar. Först ut är Norwich som åkte ur högstaligan förra säsongen och nu befinner sig i Championship. Jag tycker oddset känns aningen högt på spanjorerna här, då man har ett väldigt fint passningsspel som kan passa bra här.

  • Match: Norwich – Celta Vigo
  • Spel: Celta Vigo (insatsen tillbaka vid oavgjort)
  • Odds: 2,50 @ bet365
  • Insats: 1,5/10 units
  • Spelstopp: 20:45

Norwich hamnade på en 18:e placering förra säsongen i Premier League, en placering som alltså innebar att man åkte ner i Championship. Som alltid när ett lag åker ur så blir man av med en hel del spelare, vilket även skett i Norwich. Jonás Gutiérrez lånades in från Newcastle under säsongen och han har nu återvänt till Premier League-klubben. Vidare så har vi Johan Elmander och Yobo som rör sig vidare efter att ha varit utlånade under säsongen. Även Robert Snodgrass är förlorad för klubben då han kritade på för Hull. Ser vi på vad man värvat in så är det endast Kyle Lafferty som sticker ut lite. Anfallaren gjorde en helt ok säsong i Palermo förra säsongen och kan bli nyttig för laget med sin storlek inne i straffområdet. I övrigt plockar man upp ett par spelare från U21-laget och man får helt enkelt anpassa sig efter den mindre kostymen i Championship. Ser vi till träningsmatchandet hittills så har det gått bra för Norwich, trots att man inte stött på allt för tufft motstånd. Tre vinster och ett oavgjort resultat har man skrapat ihop, med en målskillnad på 25-3. Men man har som sagt mött ett par riktiga korplag så dessa siffror ska vi ta med en nypa salt. Man kommer få det tuffare idag, med det fina passningsspel som Celta har så kan det bli mycket jaga boll för hemmalaget här.

celta_200x200norwich_200x200

Celta Vigo stod för en mycket fin fjolårssäsong och hamnade i mellanskiktet på en 9:e plats. Tränare Luis Enrique förvandlade Celta Vigo till ett spelande lag och det bar verkligen frukt ju längre säsongen led. Nu har som bekant Enrique lämnat för Barcelona, men nya tränaren Eduardo Berizzo verkar bygga vidare på det som Enrique skapade. Man vill ha väldigt mycket boll i det här laget och efter en säsongs inskolande så är man nu även väldigt bekväma med detta. Kikar vi på förluster för klubben så är det ett ganska hårt avbräck att man tappade Rafinha, för han var riktigt bra förra säsongen. Man tappade även målvakt Yoel nyligen som valde att krita på för Valencia. Men målvaktsposten tycker jag inte det är någon större fara med, då man har jättetalangen Ruben Blanco redo. Kikar vi på spelare in så har man bland annat värvat Pablo Hernandez och Larrivey till anfallsspelet. Chilenaren Hernandez har aldrig testat vingarna ute i europa tidigare och det ska bli väldigt intressant att se vad han kan uträtta i la liga. Larrivey har däremot känt på spansk fotboll tidigare, då han kommer närmast från Rayo Vallecano. Han hade en mycket lyckad säsong där och han gjorde även hattrick på 12 min i Celtas senaste träningsmatch.


Jag tycker nog att oddsen borde vara lite jämnare här med tanke på att Norwich är i andraligan nu och dessutom tappat en del spelare. Celta Vigo har som sagt ett väldigt fint passningsspel och får man det att funka idag så tror jag att avgå med segern här. Testar därför en mindre insats på tvåan med pengarna tillbaka på ett oavgjort resultat.

/e@sy