Julledighetens fotbollsspelande i Premier League fortsätter där matcherna duggar tätt, och med nästintill full omgång denna måndag så beger vi oss nu till Carrow Road där viktiga poäng står på spel kring nedflyttningsstrecket. Norwich tar emot Aston Villa i en omgång där det ändå har varit svårt att hitta spelobjekt, men jag anser att den här är värd att testa.

  • Match: Norwich – Aston Villa
  • Spel: Hemmalaget över 1,5 mål
  • Odds: 2,20 @ Expekt
  • Units: 2/5
  • Spelstopp: 16.00 28/12

Norwich snittar en poäng per match och har stått för en godkänd inledande halva av säsongen som nykomling, trots placeringen i tabellen, där man ändå måste växla upp inom kort. Inför det här mötet står man på rätt sida om nedflyttningsstrecket på bättre målskillnad än Newcastle och det kommer troligtvis bli en strid hela vägen in i kaklet. Man fälls, emellanåt, av ett ibland oslipat försvarsspel med en trög centrallinje som släpper till mer än vad man borde och med ett ojämnt målvaktsspel (bidragande till att John Ruddy har petats). I övrigt anser jag att man har ett anfallsspel som är förhållandevis bra och kanske bättre än vad man har fått utdelning för hittills. Man har en skaplig variation med både speed, kreativitet och tyngd, och även om Cameron Jerome är ett svagt kort (i jämförelse med det de övriga i ligan har att ställa upp med) som startande striker så är han ett dugligt komplement till den mer slipade trion han har bakom sig. Jag tycker även att man ska vara bättre här på Carrow Road (genom åren har man av tradition varit betydligt sämre utanför hemmabanan) än vad man har varit sedan säsongsstarten, men på slutet har man ändå bättrat på prestationerna en aning med mål och poäng mot både Everton och Arsenal.

Hemmalaget kommer till spel utan Matt Jarvis, som nu har köpts in efter att ha varit inlånad under säsongsinledningen, och troligtvis även Andre Wisdom.

norwich_200x200astonvilla_200x200

Aston Villa har nu faktiskt tagit poäng i 4 av sina 7 senaste matcher, i överlag tycker jag dock att framstegen har varit relativt små och att man står utan en seger sedan ligapremiären (17 matcher) är bidragande till att man är fast i botten av tabellen. Inför det här mötet är man 9 poäng upp till säker mark, och om man ser till att Villa troligtvis kommer behöva drygt 30 poäng över de 21 kvarstående matcherna så ser det relativt hopplöst ut för ett lag som närmar sig Championship. Managerskiftet med en relativt oprövad Remi Garde har inte lyft nämnvärt där man alltjämt jobbar med samma trupp från start med en rad misslyckade värvningar. Även i matcher där man ändå kan agera någorlunda stabilt i defensiven så har man en tendens att bjuda på individuella misstag, där Lescott har fått större förtroende än vad han är värd samtidigt som ytterbacksalternativen med Hutton och Bacuna inte har försvarsspelet som sina främsta egenskaper. Även bidragande till att dessa ställs på prov är det idéfattiga anfallsspelet där man allt som oftast fastnar på mittfältet då man är alldeles för långsamt på att hitta alternativen framåt – något jag tycker att motståndet ska kunna utnyttja.

Bortalaget saknar Carlos Sanchez, som gick sönder i helgen, på det centrala mittfältet. Man har alltjämt frågetecken på sitt mest säkra kort i mittlåset där kaptenen Micah Richards kan utebli på nytt. Jordan Amavi är struken sedan tidigare.


”The Canaries” var långt ifrån bra i helgens bortamöte med Tottenham, men om man ser till hur Alex Neil valde att mönstra sin elva så tyder en del på att tankarna kan ha legat på det här mötet. Vinst här och man ska med extremt stor sannolikhet hålla Villa bakom sig i tabellen över 38 omgångar, och även om jag gillar vinstchanserna så går jag på överspelet. Norwichs försvarsspel är inte pålitligt, Villas är dock snäppet sämre men i första hand ska man lyfta fram att hemmalaget är betydligt mer tydliga med vad man vill framåt och man står nu inför en uppgift som borde vrida upp lagets möjligheter till att kunna visa upp det. Inför spel mot Newcastle på en vattensjuk plan samt ett då formsvagt Southampton hade Aston Villa släppt in minst två mål i 7 bortamatcher i följd – till över dubbla insatsen gillar jag möjligheterna till att man faller dit på nytt. Hemmalaget att göra två mål i matchen testas strax under medel.

/Puyol