En ny Premier League-omgång väntar, så även inleds på Carrow Road där Norwich tar emot Aston Villa i den tidiga lördagsmatchen. Lag placerade på plats 15 och 17 i tabellen och i behov av att komma loss inom kort, tror dock inte att det kommer bli överdrivet försiktigt där vi kan bjudas på en bra tillställning.

  • Sport: Fotboll
  • Liga: Premier League, England
  • Match: Norwich – Aston Villa
  • Spel: Båda lagen gör mål
  • Odds: 1,71 @ Betsafe
  • Units: 5/10
  • Spelstopp: 13.45 21/9

Norwich har, sedan återkomsten till top flight 2011, ett än mer intressant lag till den här säsongen där det har satsats mer internationellt att jämföra med det mer brittiskt präglade laget Paul Lambert (numera hos motståndet) förde upp. Ricky van Wolfswinkel är tillsammans med Gary Hooper de mest noterbara namnen på topp, där även svenskarna Johan Elmander och Martin Olsson syns till. Ser man till de inledande matcherna ser man alltjämt ut att vara väldigt hemmabetonat där de 4 inspelade poängen så här långt har plockats på Carrow Road. Man hade inte mycket att sätta emot Tottenham i föregående omgång.

Hemmalaget kommer till spel utan Elliott Bennett, den enda spelaren på skadelistan.

RVW_2988777 hi-res-178275649_crop_exact

Aston Villa lyfte jag personligen fram som en nedflyttningskandidat innan säsongen sparkade igång, där man har varit illa ute under de två föregående säsongerna och en satsning har uteblivit även till det här året. I överlag har dock prestationerna i sig varit bättre än så under upptakten. Ett tufft inledande spelschema där man har drabbat samman med Arsenal, Chelsea och Liverpool på kort tid, där man antagligen gjorde sig förtjänt av mer än 3 poäng. På så sätt var insatsen senast mot Newcastle en besvikelse där man inte alls fick till det, ur vissa aspekter ett bakslag som påminde om delar av fjolåret.

Bortalaget kommer till spel utan Jores Okore i mittlåset där man även väntar på Charles N’Zogbias säsongsdebut.


Norwich med ett par nyförvärv har ännu inte hittat rätt i samtliga lagdelar, tror dock att det är en tidsfråga innan man får till det framåt där man producerar mer frekvent här hemma. Periodvis kunde försvarsspelet vara väldigt stabilt ifjol, har dock inte satt sig ännu där man har släppt till totalt 42 avslut i matcherna mot Tottenham och Everton. Nollan så här långt hölls mot ett mer possession spelande Southampton, tror att det kan bli mer problematiskt mot ett kvickt motstånd som spelar något mer rakt.

Den här spelformen gillas desto mer när Aston Villa är inblandat. En vass trio framåt med mycket speed där det belgiska fyndet Christian Benteke (4 mål på lika många matcher) kan vara hänsynslös inne i boxen där han inte behöver särskilt många inspel. Försvarsspelet funkade inte senast och är alltjämt lagets stora akilleshäl där man nu inte har hållit nollan i 26 Premier League-matcher i följd.

Båda lagen att stå för minst ett mål under dessa 90 minuter.

/Puyol