National Premier League Victoria, Australiens högsta semi-professionella liga. Man är snäppet under Hyundai A-League, men istället för att flyttas upp till A-League tävlar man om slutspelsplats mot övriga lag i landet. Nu går vi in i slutspurten och viktiga poäng blir mer viktiga för en del medan några lag inte har liga mycket att spela för. Häng med!

  • Match: Northcote City – Oakleigh Cannons
  • Spel #1: Northcote City +0 (Draw no bet)
  • Odds: 2,15 @ Bet365
  • Insats: 4/5 Units
  • Spelstopp: 07:00 (11 Juli)
  • Match: Northcote City – Oakleigh Cannons
  • Spel #2: Northcote City vinst
  • Odds: 2,87 @ Bet365
  • Insats: 1/5 Units

Northcote City är ett offensivt spelande lag som hellre går för 3 poäng än att nöja sig med oavgjort, och så gör man i alla lägen. Man har 9/1/10 hittills och har på senare tid spelat upp sig rejält. Första halvan av säsongen var man ofarliga och verkade bli ett mittenlag som varken kommer riskera nedflyttning eller som kan tävla om slutspelsplatser. Nu med 6 omgångar kvar så är man hack i häl på 6e platsen som innebär ytterligare matcher i en förlängd matchserie mellan de 6 bästa. Med 4 poäng bakom Hume City och en match mer spelad så är den här matchen viktig att vinna, för tappar man poäng och Hume City slår Bentleigh Greens (inte så troligt, men ändå) så är Northcote i stort sett borta från top 6. Man har haft väldigt tufft spelschema senaste 5, men man har lyckats plocka 4 vinster på dessa 5 matcherna vilket är enormt bra. Det är 5 svårspelade lag som man har mött och lyckats göra det bra mot, och presterar man på den nivån även här så kommer man att vinna.

NorthcoteCityOakleigh_Cannons_Logo

 

Oakleigh Cannons var en maskin förra säsongen och lyckades sluta på en andraplats efter giganterna South Melbourne. Den här säsongen tippades man högt igen då man har liknande lag, men då de flesta andra lagen har förstärkt kraftigt så har Oakleigh blivit snäppet sämre i jämförelse. Man är fortfarande tillräckligt bra för att vinna mot alla lag i serien, men hittills har inte självförtroendet eller flytet funnits där. Man är sämre borta än hemma och har endast övertygat mot jumbon Geelong Warriors (0-2 vinst) på bortaplan. Man har vunnit mot Avondale FC borta med 1-2, men i den matchen var man länge illa ute men 1-0 blev 1-2 i 88e och 90e minuten. Det ska även sägas att Oakleigh ligger 10 poäng över nedflyttningsstrecket och 10 poäng från 6e platsen. Naturligtivs är det långt ifrån klart, men att klättra ifatt 10 poäng mot topplagen är näst intill omöjligt, och att botten 3 skulle ta igen 10 poäng är väldigt osannolikt det också. Formen är dessutom inget vidare då man har 1 poäng senaste 3 matcherna, och då ska det sägas att man borde vunnit 2 av de sett till förutsättningarna. Jag tror Oakleigh känner av att tabelläget är ganska stabilt, och det där lilla extra jobbet tas inte riktigt.


Formstarkt vs Formsvagt, Måstematch vs Motivationsbrist, ja det här bör gå Northcote City’s väg. Det här är två jämna lag, men hemmaplan, form och motivation är alla till hemmalagets fördel, och jag tycker att Northcote bör vara favoriter här. Det är fint värde på hemmalaget och det blir en tyngre insats på Northcote med pengarna tillbaka vid oavgjort, och en mindre insats på Northcote att vinna matchen till ett lite högre odds.

Liga: Victorian Premier League (NPLV)