Northampton kämpar för överlevnad i botten medan Rochdale kämpar om uppflyttningsplatserna. Det ska normalt vara stor klasskillnad här men i denna divisionen skiljer det inte mycket mellan lagen. Jag har hittat ett i mina ögon väldigt bra spel!

Northampton – Rochdale
Spel: Rochdale över 1.5 mål i matchen
Odds: 2.20 @ Bet365
Insats: 4/10
Spelstopp: 20.45

Northampton ligger sist i ligan med 22 inspelade poäng på 26 matcher. Man är helt ut form och har 3 raka hemmaförluster nu där matcherna har slutat 1-4, 0-2 och 1-3. Som ni ser är lagets försvarsspel riktigt uselt och det talar för Rochdale som är riktigt vassa i offensiven. Jag tycker det här spelet är klart spelvärt då Northampton radar upp usla defensiva insatser samtidigt som Rochdale spelar med härligt självförtroende för dagen. I senaste matchen tog man ledningen mot topplaget Chesterfield med 1-0 men lyckades inte stå emot och tappade till förlust med 1-3 och nu möter man liknande motstånd. Jag tror man kommer få stora problem även här…

Scott+Hogan+Rochdale+v+Leeds+United+FA+Cup+kFJs51U-wGEl
Scott Hogan löser 2 mål för Rochdale här!

Rochdale stod för en bra insats i helgen när man spelade FA-cup match mot championshiplaget Sheffield W. Man förlorade med 2-1 men stod för en bra match vilket säkerligen kan ge laget en extra injektion inför den här matchen. Man vill avancera i seriesystemet och för dagen ligger man fyra i tabellen men på samma poäng som trean. Det är 2 poäng upp till serieledning och eftersom tre lag går upp från serien så har man goda chanser för uppflyttning! Man ska givetvis besegra ett lag som Northampton och trots bortaplan ska man ha mycket goda chanser att göra 2 mål eller fler vilket man gjort i två raka bortamatcher nu och då man ändå mött serietvåan Chesterfield och mittenlaget Hartlepool. Man är ruskigt målglada och har gjort 2 mål eller fler i 5 av lagets 6 senaste matcher!

Kort summering:
Rochdale är som sagt ruskigt starka i offensiven och öser in mål för dagen. Man har gjort näst flest mål av alla lag och nu har dessutom anfallaren Ian Henderson har fått igång målskytten igen och gjort mål i lagets två senaste matcher i ligaspelet. Utöver honom så är Scott Hogan lagets bäste målgörare med 10 mål den här säsongen. Rochdale vill ha revansch efter uttåget ur FA-cupen och man ska ha goda chanser att göra 2 mål här då Northampton är riktigt usla defensivt!