Måndagkvällen bjuder på två Allsvenska matcher nu när den 18:e spelomgången ska fullbordas, där vi bl.a. har det här mittenmötet framför oss. Norrköping tar emot MjällbyParken där känslan talade för ett överspel på hemmalaget, väljer dock att spela på ett gammalt beprövat kort när det här gänget är inblandat. Trots att vi blev besvikna senast, så känns den ett snäpp lägre linan fullt överkomlig om vi ser till det statistiska.

  • Sport: Fotboll
  • Liga: Allsvenskan
  • Match: Norrköping – Mjällby
  • Spel: Över 10 hörnor
  • Odds: 1,875 @ Bet365
  • Units: 6,5/10
  • Spelstopp: 19.00 5/8

Norrköping har efter en väldigt ojämn inledning börjat hitta större kontinuitet i sitt spel där man åtminstone har klarat sig undan en förlust i de 3 senaste matcherna som har bidragit till 7 poäng och en hyfsad målskörd framåt. Man förstörde Djurgårdens premiärfest senast där Janne Anderssons manskap kan ha hittat rätt när vi närmar oss den avslutande tredjedelen av säsongen. Mjällby är även dem svårbesegrade för dagen, däremot så har man nu inte vunnit mer än en av sina 6 senaste matcher. Sett till den så positiva starten har man dock avlägsnat sig rejält från de 4 lagen som placerar sig längst ner i tabellen, där man även är 3 poäng upp på kvällens motstånd. Kommer från dubbla 1-1 matcher mot Öster samt en hemmaseger över Djurgården.

Norrköping meddelade för någon dag sedan att samtliga spelare, förutom James Frempong som saknas sedan tidigare pga skada, är tillgängliga för spel. Dock frågetecken på anfallaren Gunnar Heidar Thorvaldsson som kan vara på väg att göra klart med en turkisk klubb. Mjällby har fortfarande inte släppt någon officiell matchtrupp, står dock klart att Gbenga Arokoyo och Craig Henderson är otillgängliga för spel pga avstängning. Jasmin Sudic är skadad sedan tidigare.

messe

vb5

Två kreativa högeryttrar som kommer bidra i kvällens match

Två av de högsta målsnitten (totalt antal gjorda samt insläppta per match) i Allsvenskan gör upp i den här drabbningen där vi kan ha en trevlig tillställning framför oss. Två relativt raka spelsätt går upp mot varandra, något som delvis förklarar det höga antalet av den här spelformen när hemmalaget är inblandat.

Det här är en spelvariant som jag har lagt stort fokus på när IFK Norrköping har varit inblandat, där det handlar om antalet hörnsparkar i deras matcher med en lina som står på 10 st över/under (antal – asian) inför kvällens batalj. Det gick inte vår väg senast det här var uppe på tapeten, men rent statistiskt måste jag ge det här en ny chans.

Norrköping är tillbaka på sitt konstgräs, ett underlag som antagligen inte har bidragit med så många poäng som man hade önskat sig innan säsongen drog igång, men sett till hur man bedriver sitt spel så är man desto mer bekvämt här. Just underlaget väljer jag att koncentrera mig på när det gäller produktionen av antalet hörnor. Av de 11 ligamatcherna (7 på hemmaplan) som har spelats på konstgräs under pågående säsong så har 10 av dessa matcher landat på minst 10 hörnsparkar eller fler när ”Peking” har varit ett av lagen på banan. Den enda matchen som har gått under linan var just den senaste matchen borta mot Djurgården och dess premiär på nyinvigda Tele2 Arena.


När drygt 91 procent av Norrköpings matcher på konstgräs den här säsongen har slutat med minst 10 hörnsparkar så känns inte 1,875 ggr insatsen alltför dumt. Minst 11 hörnor i matchen spelas strax över medel med insatsen åter ifall det blir exakt 10 hörnor (över 10 hörnor asian).

/Puyol