Norrköping är väldigt ojämna i sina matcher och senast stod man för en usel insats och nu ställs man mot serieledarna Malmö FF som är på jakt efter SM-Guldet. I mina ögon finns det ett mycket spelvärt odds i den här matchen som måste spelas.

Norrköping – Malmö FF
Spel: 2
Odds: 2.05 @ Bet365
Insats: 4/10
Spelstopp: 17.30

Norrköping har haft en jobbig start på hösten då man sålde båda sina bästa målskyttar Thorvaldsson och Khalili som tillsammans hade gjort 16 mål och dem är stora avbräck för Norrköping. Framförallt då man inte ersatt spelarna med likvärdig offensiv kapacitet… Till den här matchen saknar man dessutom avstängde mittfältskuggen Andreas Johansson som dessutom är lagets näst bäste målskytt. Utöver honom får man även klara sig utan tränaren Janne Andersson som åkte upp på läktaren mot Elfsborg senast. Tungt läge för Norrköping med andra ord som ställs mot serieledarna i ett jobbigt läge.

Efter två raka förluster mot Djurgården och Häcken tog man sig i kragen och krossade Syrianska med 6-1 hemma näst senast. Man låg under med 0-1 i halvtid och såg riktigt usla ut men tog som sagt i kragen och vände på steken rejält i den matchen. Man var fyllda av självförtroende när man begav sig till Borås i förra matchen. Men man blev totalt utspelade av Boråsarna som vann med 4-1 till slut och även om Norrköping fick en man utvisad i 60:e matchminuten så var man aldrig ens nära en kvittering före det heller. Man såg riktigt dåliga ut och nu ställs man mot ännu tuffare motstånd då serieledande Malmö FF kommer på besök. Trots hemmaplan lär det inte bli enkelt och kan lag som Djurgården, AIK och Göteborg vända hem med segrar från Norrköping så lär Malmö FF kunna det också.

Malmö FF har tappat poäng i två raka matcher nu och det är inte likt dem så givetvis är man ruskigt revanschsugna här och jag tror inte man tappar poäng igen. I senaste matchen förlorade man på hemmaplan mot Djurgården med 0-2 och den matchen lär ha blivit en rejält tankeställare för spelarna i Malmö som nästintill ställt ut skorna i den matchen. Före det spelade man 1-1 mot Öster så formen är givetvis inte bra för laget men med tanke på lagets rutin och kapacitet så tror jag man vänder den negativa trenden, förmodligen redan i den här matchen. Malmö FF får klara sig utan avstängde Ricardinho.

MALMÖ
Magnus Eriksson vet hur man hittar målet för Malmö FF.

Kort summering:
Norrköping är i gungning för dagen och ikväll saknas två tunga namn för laget som givetvis kommer påverka deras spel. Bortalaget har gjort två raka sämre insatser och har nu kniven mot strupen då man inte vill tappa serieledningen. Man är i stort behov av tre poäng och laget är fyllt av klass och rutin som bör kunna lösa den här uppgiften. Malmö FF möter Norrköping i helt rätt läge och i egenskap av serieledare så ska man ha bra chans att vinna den här matchen i jakten på SM-Guldet!