Norrköping hade en tuff match borta mot Malmö i premiären och torskade med 3-1 men kunde och borde nästan haft 0-2 innan dom vände matchen. N är det betydligt enklare motstånd och dessutom på sitt konstgräs på Nya parken. Man möter ett Kalmar som gjorde en dålig match överlag hemma mot nykomlingen J-Södra i sin premiär och torskade med 0-1 hemma. Kunde dock blivit fler insläppta då J-Södra hade några lägen på farliga kontringar. Borde få tufft här!

  • Norrköping – Kalmar
  • Spel: Norrköping över 1.5 mål
  • Odds: 1.69 @ Unibet
  • Insats: 7/10 Units
  • Spelstopp: 18.30

Norrköping förlorade alltså premiären med 3-1 borta mot Malmö men det kanske inte är så mycket att säga om egentligen, Malmö är ju klara guldfavoriter. Men tycker man gjorde en bra första halvlek och gjorde logiskt 0-1 också och hade lägen för fler mål men hade otur, sen fick man ett psykologiskt tungt mål emot sig strax innan pausvila som förändrade hela matchen därefter. Nu möter man ett Kalmar som kommer från en dålig match i sin premiär mot en nykomling. Och på hemmaplan vet vi att Norrköping älskar att gå framåt typ hela tiden och man gillar även sitt konstgräs. Kalmar är ju mest vana att spela på sitt gräs.

Man har ett bra lag med sig till denna match, den enda som saknas är Niklas Bärkroth men man har nog med offensiva kvalitéer för att göra 2 baljor här. Förra säsongen vann man båda matcherna mot Kalmar med 2-1. Kan mycket väl bli något liknande denna gång.

norrköping    kalmar

Kalmar förlorade i sin premiär mot nykomlingen Jönköpings Södra med 0-1. Men visst kunde man släppt in fler mål då bortalaget hade flera vassa kontringslägen med mera. Bland annat så missade man typ öppet mål. Nä Kalmar gjorde ingen bra match alls och är säkert väldigt besvikna. Inte blir det lättare nu när man ställs mot svenska mästarna Norrköping som också kommer från en förlust men mot guldfavoriten Malmö. Tror inte heller man gynnas av att det är konstgräs nu då man ju hellre lirar på gräs som man har på sin hemmaplan. Och att få möta ett Norrköping som är taggade efter sin förlust och vill göra det bra i sin hemmapremiär.

Dessutom saknas man ju några pjäser, inte kanske så viktiga för defensiven, dock är det bra spelare som ändå påverkar defensiven lite kan jag tycka. Framför allt Rasmus Elm som är en klass för sig i Kalmar. Men man saknar även Viktor Elm och David Elm, samt Jonathan Ring och backen Anton Maikkula.

——————————————————————————————————————————————————————

Norrköping är ett väldigt bra lag och man spelar sin offensiva fotboll. Tränare Janne Andersson har även sagt att han vill bjuda fansen på rolig fotboll i sin hemmapremiär och man kommer få utrymme att göra det också. Kalmar var dåliga i sin premiär senast och kunde lika gärna förlorat med mer än 0-1 mot nykomling J-Södra. Nu ställs man mot ett betydligt bättre lag och man har även viktiga spelare borta som påverkar hela laget. Båda mötena förra året vanns av Norrköping med 2-1. Jag spelar Norrköping Över 1.5 mål till oddset 1.69. Insatsen är ganska hög ändå. Fraaamåååt!

/ L’orso