Svenska mästarna Norrköping tar emot Helsingborg på hemmaplan och där är man starka. Man har spelat mot Kalmar, AIK och Hammarby och vunnit med 4-1, 4-1 och 3-1. Lite i underkant sammanlagt dessutom. Man är precis lika bra som förra året, men att man nu kan se att man klara sig utan viktiga spelare. Tror man har riktigt bra chans att vinna mot Helsingborg, trots att dom har 3 raka segrar. Men dom har också skadeproblem och en dålig defensiv som fäller avgörandet.

  • Norrköping – Helsingborg
  • Spel: Över 2.75 mål (asian)
  • Odds: 1.757 @ Pinnacle Sports
  • Insats: 6,5/10 Units
  • Spelstopp: 19.00

Norrköping kom tillbaka efter förlusten borta mot Falkenberg (2-1) när man hemmaslog Hammarby med 3-1 ganska komfortabelt. Väl på hemmaplan och på konstgräs har man ju spelat väldigt bra även i år där man får ut sitt spel som bäst. Offensivt ser det riktigt bra ut och här hemma mot Helsingborg tror jag man kommer göra minst 2 mål, för man är en klass bättre känns det som. Dock så har det stundtals sett lite ostabilt defensivt vilket ett Helsingborg mycket väl kan utnyttja då det är deras styrka denna säsong. Det lär hur som helst bli mycket mål här i en match som lär svänga en del.

Norrköpings matcher denna säsong:
Malmö – Norrköping 2-1
Norrköping – Kalmar 4-1
Häcken – Norrköping 1-2
Norrköping – AIK 4-1
Falkenberg – Norrköping 2-1
Norrköping – Hammarby 3-1

Här stryker vi förstemålvakten David Mitov Nilsson som är skadad resten av säsongen. I övrigt så saknas också anfallaren Emir Kujovic, dock så kan både mittfältaren Eric Smith samt yttern Niklas Bärkroth vara tillbaka vilket skulle vara positivt, speciellt Bärkroth.

norrköping     helsingborg

Helsingborg slog AIK senast med 2-1 efter två fina mål av Jordan Larsson som fortsätter att leverera tillsammans med Linus Hallenius på topp. Man har nu 3 raka segrar och ett gott självförtroende. Offensivt har man en bra duo med Hallenius och Larsson junior som båda gör mål titt som tätt och där bakom en Matthew Rusike som har en hel del kvalitéer. Defensivt ser det dock sämre ut och man släpper in väldigt många billiga mål. För trots 3 raka segrar så har man släppt in 4 mål, och innan dess förlorade man mot Hammarby med 5-1.

Skåningarnas matcher denna säsong är som följer där man endast har premiären mot Gefle som gick under 3 mål, där man lika gärna kunde gjort 1 balja till kändes det som:
Gefle – Helsingborg 1-1
Helsingborg – Örebro 1-3
Hammarby -. Helsingborg 5-1
Helsingborg – Falkenberg 3-1
Kalmar – Helsingborg 2-3
Helsingborg – AIK 2-1

I bortalaget så stryker vi förstemålvakten Matt Pyzdrowski, mittbacken Viktor Ljung, mittfältaren Andreas Landgren och anfallaren Mikael Dahlberg. Sen är det frågetecken för vänsterbacken Carl Johansson och mittbacken Peter Larsson samt yttern Lalawele Atakora. Vi har en del tunga avbräck här som man inte skojar bort.

——————————————————————————————————————————————————————–

Norrköping har spelat 3 hemmamatcher och vunnit samtliga ganska komfortabelt. På hemmakonstgräset spelar man sin absolut bästa fotboll och är tämligen svårslagna. Man har en bra trupp och jag tycker man är klassen bättre än motståndarna här idag. Dock skada på förstemålvakten. Helsingborg har 3 raka segrar och är såklart i bra form just nu. Men defensivt ser det inte alls bra ut och man har en del skador som stör laget helt klart. Tror det kan svänga en hel del här, mest åt Norrköpings håll såklart. Jag spelar Över 2.75 mål (asian) till oddset 1.757. Halv vinst vid minst 3 mål. Insatsen är lite över medel. Jobbba!

/ L’orso