Norrköping kommer från en förlust borta mot Falkenberg som dessutom blev dyrköpt när förstemålvakten skadade sig för resten av säsongen. På hemmaplan på¨sitt konstgräs lär vi dock få se ett helt annat lag än mot Falkenberg. Hammarby gjorde en sisådär insats och fick med sig 1 poäng med lite tur till slut hemma mot Jönköpings Södra. Helt annan match nu men tror man har goda chanser att göra mål ändå. Öppen matchbild att vänta tror jag.

  • Norrköping – Hammarby
  • Spel: Över 2.5 mål
  • Odds: 1.72 @ Unibet
  • Insats: 7/10 Units
  • Spelstopp: 18.30

Norrköping hade det tufft mot ett Falkenberg på deras svårspelade plan så man fick aldrig igång något spel. Sen hade man chansen att vända på steken när Falkenberg fick utvisning, och visst gjorde man 1-1 för att sen släppa till 1 hörna och pang så var det 2-1 till Falkenberg. Det kommer dock vara ett helt annat Norrköping på sin hemmaplan där man är starka. Man trivs ypperligt när man kan lira den boll man vill vilket ju går på en konstgräsplan. Och man visade till exempel mot både Kalmar, men framförallt AIK att man är ett otroligt bra lag på hemmaplan och man öser på nästan jämnt. Båda dom hemmamatcherna slutade 4-1. Det är faktiskt så att i alla matcher Norrköping spelat i har det blivit minst 3 mål så statistiken är helt klart på vår sida här.

Här saknar man förste målvakten David Mitov Nilsson som skadade sig för resten av säsongen senast mot Falkenberg. Vilket är ett tungt avbräck såklart då jag tycker andrekeepern inte alls är på samma nivå. Man saknar även fortsatt Emir Kujovic som såklart är ett avbräck men Sebastian Andersson har visat att han kan axla den rollen bra och har ju dessutom mäktat med 2 mål denna säsong. Sen saknar man yttern Niklas Bärkroth som varit borta i alla matcher.

norrköping    hammarby

Hammarby kommer från en seg match, vi kan kalla det baksmälla från derbyvinsten mot Djurgården där man vann med 3-1., för visst såg det sisådär ut mot Jönköpings Södra i lördags när man kvitterade till 1-1 i 94e minuten, eller ja man fick hjälp av Jönköping i och med ett självmål. Det är dock så att man brukar släppa till lite för billiga mål emellanåt, men samtidigt har man bra moral och kan vända på matcherna eller i alla fall komma tillbaka. Hammarby har både gjort mål och släppt in mål i alla allsvenska matcher denna säsong plus att man även gjorde det i 4 av 5 cupmatcher. Och jag tror inte det blir annorlunda borta mot Norrköping. Släppa in mål kommer man göra tror jag. Sen tycker jag att man absolut kan utnyttja Norrköpings offensiv genom att kontra in någon balja, eller kanske göra mål via en fast situation som man ju är bra på. Kommer nog bli en del svängdörrar i denna match.

Här stryker vi fortsatt ytterbackarna Solheim och Silverholt. Frågan är ju ifall man väljer att spela yttermittfältaren Torsteinbö som vänsterback ännu en match, eller om man väljer att säkra upp med förre Norrköpingsspelaren David Boo Wiklander, som spelade över 20 matcher ifjol för mästarlaget. Stefan Batan är tillbaka i matchtruppen, fast frågan är vilken fysisk form han är i egentligen.

——————————————————————————————————————————————————————

Norrköping är helt klart en guldkandidat i år igen efter det man visat hittills. Att man inte fick med sig något bra mot Falkenberg behöver man inte gräma sig över, en väldigt tuff match för samtliga lag på bortaplan. Nu är det konstgräs och man är bra på hemmaplan. Vi lär få se ett taggat Norrköping som har förstemålvakten skadad nu. Man möter ett Hammarby som blandar och ger ganska mycket. Man har både gjort mål och släppt in mål i samtliga matcher i Allsvenskan och även i 4 av 5 cupmatcher. Jag tror det kommer bli något liknande här och då är chanserna till överspel stora. Jag spelar Över 2.5 mål till oddset 1.72. Insatsen är ganska hög. Jobbbbaaa!

/ L’orso