Dags för en match som kan sluta hur som helst och det är den mellan Norrköping och Hammarby. Men som jag ser det tror jag mycket på hemmalaget i detta fall, dels för att Bajen är helt ur slag just nu och det ser riktigt trist ut. Men främst för att Norrköping är inne i en ganska bra period och på hemmaplan brukar man spela bra fotboll men fått dålig utdelning på sina chanser till trots. Men Norrköping går inte att lita på defensivt så väljer bort 1-X-2 i den här matchen.

  • Norrköping – Hammarby
  • Spel: Norrköping över 1.5 mål
  • Odds: 1.83 @ bet365
  • Insats: 6/10 Units
  • Spelstopp: 19.00

Norrköping har bra form för tillfället där man hade 3 raka segrar innan man åkte och tog 1 poäng borta mot AIK (2-2) även om man kunde vunnit den matchen då man faktiskt skapade flera chanser framåt, men likväl kunde man torskat då även AIK skapade flera bra lägen. Nu är det hemmaplan och konstgräs som gäller och här trivs man och brukar spela ungefär som Hammarby gillar att spela med en frejdig offensiv. Men man blandar och ger mycket och ibland varit otroligt ineffektiva om man jämför med antalet målchanser man skapat. Men hemma mot ett formsvagt Bajen ska man bara kunna göra 2 mål tycker jag.

Man får dessutom tillbaka spelare som varit avstängda och skadade. Vi pratar innermittfältaren Daniel Sjölund som var avstängd senast, såklart viktig för laget. Men även vänsteryttern Arnór Ingvi Traustasson är tillbaka och det blir ett lyft offensivt. Dessutom är det dags för Emir Kujovic att äntligen göra mål på hemmaplan, efter en straffmiss och miss på returen senast det begav sig, då han gjort alla 5 målen på bortaplan denna säsong. Det känns som Norrköping kan göra flera baljor här och då får man 1.83 på minst 2 mål när övriga bolag har runt 1.72-1.75. Taget helt klart!

norrköping     hammarby

Hammarby då, ja man har just nu ingen bra form alls. Man sitter på 2 raka förluster och endast 1 vinst dom senaste 5. Men framförallt dom senaste 4 matcherna inklusive vinsten mot Åtvidaberg (2-1), har sett riktigt dåligt ut spelmässigt. Framförallt har offensiven sett riktigt dålig ut och det är ju numera en del av försvarsspelet när det är tänkt att man ska pressa högt upp i banan och på så sätt erövra boll. Men det man tappat helt senaste matcherna och därför har man fallerat i försvarsspelet och målen har trillat in. 7 insläppta de senaste 4 matcherna, med bud på fler mål bakåt. Och nu ska man möta ett offensivt Norrköping med bra form, nja säger jag. Lär bli tufft i en böljande match.

Skador då, ja där har man Kennedy Bakircioglu som har problem med ett lår och medverkar inte, stort avbräck såklart även om han kanske inte deltar i defensiven så värst mycket. Sen lär Oliver Silverholt ta Stefan Batans plats då han förmodligen petas. Men vet inte om det känns så mycket bättre, Silverholt var bland annat inblandad i Sundsvalls 2-1 mål senast i slutet av matchen. Och det lär bli åka av i den här matchen, pallar han trycket?


Norrköping får viktiga offensiva spelare tillbaka och man är i bra form. man vet aldrig var man har Norrköping men offensivt så brukar man skapa tillräckligt många chanser för att göra mål i alla fall. Man lär tända till extra då det vankas mycket publik på Nya Parken denna afton. Hammarby har dålig form just nu och saknar viktige kaptenen Kennedy. Det offensiva presspelet har inte alls funkat på slutet och det får försvarsspelet lida för, vilket mycket väl kan vara fallet även mot Norrköping. Jag spelar Norrköping Över 1.5 mål till oddset 1.83. Insatsen blir strax över medel. Jobba!

/ L’orso