Norrköping förlorade borta mot Elfsborg och då var superviktige anfallaren Emir Kujovic var avstängd, nu är han dock tillbaka och man möter ett redan nedflyttat Halmstad helt utan motivation. Men man har dessutom spelare borta som påverkar defensiven och jag tror vi får se ett offensivt högmotiverat Norrköping på sitt konstgräs. Halmstad bör således inte har mycket att säga till om och en hungrig Emir Kujovic lär vara på tårna direkt.

  • Norrköping – Halmstad
  • Spel: Emir Kujovic målskytt
  • Odds: 1.67 @ Unibet
  • Insats: 7/10 Units
  • Spelstopp: 15.00

Norrköping förlorade som sagt mot Elfsborg i måndags och det var en galet underhållande match där båda lagen hade massor av målchanser och 3-4 som matchen slutade till Elfsborg var helt klart i underkant. Den förlusten innebar att Göteborg tog in poäng men framförallt AIK som nu har samma poäng men 2 mål sämre målskillnad. Så nu gäller det framförallt att ta 3 poäng men även att förbättra målskillnaden en aning och hemma på Nya Parken är man starka och man brukar göra en hel del mål.

Senast så saknades ju målskytten Emir Kujovic på grund av avstängning men nu är han tillbaka och jag har svårt att tro att han går mållös på hemmaplan mot ett Halmstad med bekymmer defensivt och som dessutom är klara för nedflyttning. Nä Norrköping kommer säkert göra minst 2 mål och Emir kommer definitivt hamna med i målprotokollet. Väljer att plocka detta spel nu för det borde väl ändå sjunka en aning. Sen är det inga fler bolag som jag spelar på som ens har spelet ute just nu. Men ni får väl hålla koll på om det kommer ut något bättre odds kanske.

norrköping      halmstad

Halmstad åkte på en tung förlust i slutminuterna senast mot AIK, men det där med tunga mål i slutminuterna har man ju åkt på så många gånger förut så man är väl vana. Dock så betydde det att man blev helt klara för nedflyttning och man har därför absolut ingenting att spela för, förutom hedern då. Fast sånt brukar ju inte vara samma energikälla som att jaga ett SM-Guld som ju Norrköping jagar. Halmstad trivs dessutom bättre på sitt naturgräs som man har på hemmaplan så konstgräset borde vara ett minus och det lär gå för snabbt helt enkelt.

Sedan tidigare har man ju viktige centrale mittfältaren King Gyan långtidsskadad vilket även Viktor Ljung är. Dessutom har man nu högerbacken Jesper Westerberg avstängd som spelat samtliga matcher denna säsong. Såklart ett avbräck defensivt. Sen kan man ju fråga sig hur Mohammed Ali Khan mår egentligen, som ju gjorde ett brutalt självmål i 94e minuten senast och som har blivit hotad efteråt. Kan ju knappast må bra mentalt om man säger så.

————————————————————————————————————————————————————–

Norrköping har motivation deluxe för att gå framåt och vinna den här viktiga matchen, plus att man har hemmaplan och många fans i ryggen. Konstgräset ger fördel till Norrköping. Sen är ju Emir Kujovic tillbaka från avstängning och vill säkert pyttsa direkt och fortsätta kampen om målskyttetiteln i Allsvenskan samt hjälpa Norrköping mot ett efterlängtat SM-Guld. Halmstad har ju högerbacken Westerberg avstäng och man mår inte bra alls som lag just nu, man blev ju klara för nedflyttning senast och har absolut nada att spela för. Blir oerhört tufft för Halmstad här. Jag spelar Emir Kujovic som målskytt till oddset 1.67. Insatsen är ganska hög. Jobba Emir!

/ L’orso