Vi tar oss till Norrköping när dom tar emot Falkenberg, och det här kan bli en underhållande match mellan två lag som kan blanda och ge väldigt mycket. Men ett Norrköping i form ska ju bara vinna en sån här match hemma mot ett Falkenberg vars försvarsspel liknar korpen många gånger. För den som såg matchen mot AIK senast förstår att Falkenberg inte alls är bra bakåt, framåt är man desto bättre. Men när både Norrköpings-seger och överspel i matchen är ganska låga i odds, så testar jag nåt helt annat.

  • Norrköping – Falkenberg
  • Spel: Emir Kujovic målskytt
  • Odds: 2.10 @ bet365
  • Insats: 6/10 Units
  • Spelstopp: 17.30

Om vi ser till matchen så har vi ett Norrköping som spelat riktigt bra offensivt i många stunder, med några få undantag som mot Hammarby hemma bland annat. Men verkar som man lär sig av sina misstag och tränar på det man inte gjort bra. En sån här match hemma mot Falkenberg ska man såklart vinna med den form man har just nu. Senast var man bättre än Djurgården som också är formstarkt men fick bara 1-1. Men att vinna den här matchen borde väl inte vara så svårt egentligen, med tanke på att Falkenberg inte är ett så bra lag egentligen. Offensivt har dom fått bra utdelning helt klart men defensivt ser det helt bedrövligt ut.

Den som såg Falkenbergs förlust borta mot AIK (4-3) senast måste mått ganska illa av hur man agerat i eget straffområdet. Men det var ingen engångsföreteelse utan det har vi sett i flera matcher tidigare, och skulle man återigen göra en sån insats defensivt så kan det smälla till flera gånger då Norrköping har ett bra offensivt spel och trivs bra hemma på Nya Parken.

Norrköping har ett väldigt bra skadeläge där endast långtidsskadade Niklas Bärkroth är enda avbräcket, medan Falkenberg har superviktige mittfältaren Dan Keat avstängd. Sen skador på mittfältaren Alexander Jacobsen och backen Tibor Joza är skadade. Så Norrköping är klara favoriter att vinna denna dag, men oddset för lågt för att spelas på och överspelet är också för lågt och dan Keat har varit bra offensivt för Falkenberg men nu borta.

norrköping     Falkenberg_FF_01

Ser vi till Emir Kujovic så ligger han 2a i skytteligan med 8 mål på 12 matcher och det är såklart väldigt bra. I början av säsongen gjorde han bara mål på bortaplan, men senaste tiden har han bara gjort mål på hemmaplan. Och när laget är så formstarkt som det är så kan jag inte tänka mig att Emir inte kommer få chanser att göra 1 mål som krävs. När man dessutom möter ett Falkenberg vars försvarsspel är bland de sämsta i Allsvenskan så har jag ännu svårare att se att Emir inte kommer få en chans att göra mål. Sen är det såklart upp till Emir själv att förvalta sina lägen men med tanke på att självförtroendet är på topp hos anfallaren så ska det inte vara några problem, hade varit skillnad ifall han haft måltorka. Emir gjorde dessutom 2 mål mot Falkenberg i senaste mötet ifjol, bara en sån sak.


Norrköping kommer få sina lägen och skytteligatvåan Emir Kujovic kommer såklart vara en av dom som kommer få flest lägen då han är anfallare i ett offensivt Norrköping. Och med ett bra självförtroende och mot ett Falkenberg som saknar viktiga Dan Keat på mittfältet och som visar upp ett bedrövligt försvarsspel om och om igen så har man såklart svårt att se att Emir inte kommer få chanser. Det gäller ju bara att förvalta dessa, men jag litar på Emir. Vi får ett bra odds på 2.10 och jag tvekar inte en sekund på att spela Emir Kujovic som målskytt. Insatsen blir strax över medel. Jobba!!

/ L’orso