Svenska mästarna Norrköping tar på hemmaplan emot ett Elfsborg som saknar blytunga spelare i denna match. Norrköping å andra sidan får tillbaka viktiga spelare, samt att man är väldigt starka på hemmaplan. Förra året vann Elfsborg här och tror Norrköping jagar stor revansch fr¨n den sjuka matchen. Men dessutom så är det ju allra sista matchen för Party-Janne innan han lämnar. Räkna med ett väldigt taggat hemmalag mot ett Elfsborg som har tunga avbräck.

  • Norrköping – Elfsborg
  • Spel: Norrköping -0.5
  • Odds: 1.76 @ Unibet
  • Insats: 6,5/10 Units
  • Spelstopp: 17.30

Norrköping har ju gått som tåget på hemmaplan där man öser in mål och är det klart bättre laget nästan hela tiden. man är således väldigt starka på Östgötaporten. Senast fick man 2-2 i den svåra bortamatchen mot Örebro, trots att man hade flera avbräck på mittfältet och fick spela med reserverna i stort sett. Ändå lyckades man spela bra och skulle något lag vinna så var det ändå Norrköping som var bättre till stora delar av matchen. Framåt så har man en Emir Kujovic som är stekhet, även en Kristoffer Nyman som är nästan lika het han också. Nu när skadeläget på mittfältet ser bättre ut lär även Nyman flyttas upp bredvid Kujovic där han är klart mycket bättre än som ytter. Tycker man är ett bättre lag än Elfsborg. Sen att det är Janne Anderssons sista match med laget innan det bär av för landslagsjobbet. Ja då tror jag banne mig att hela laget är extra taggade att visa sig från sin bästa sida och göra hela dagen till en fin avskedspresent. Jag ser det som en viktig faktor.

I hemmalaget så stryker vi yttrarna Arnor Traustason och Nikola Tkalcic samt målvakten David Mitov Nilsson. Avbräck såklart. Men en Nicklas Bärkroth är tillbaka på allvar nu, och Daniel Sjölund är tillbaka från avstängning och Andreas Blomqvist är kvitt sina skada. Så det ser ändå bra ut i hemmalaget.

norrköping    elfsborg

Elfsborg kommer från ett dåligt poängtapp hemma mot Jönköpings Södra där man ledde med 3-1 men där bortalaget kom ikapp till 3-3. J-Södra var dessutom ganska bra i matchen. Elfsborg å andra sidan verkar ha tappat lite i form känns det som. När man nu har tunga avbräck måste man dessutom flytta om i laget vilket är långt ifrån optimalt. Jag tror man kommer få smaka läder när ett toktaggat hemmalaget kommer göra allt i denna match. Och gå in i uppehållet med positiva tankar. Elfsborg lär få det jobbet med andra ord. Dessutom jagar ju Norrköping revansch från samma möte ifjol då Elfsborg krossade Norrköping resultatmässigt, men det var mer tillfälligheter då. Norrköping borde nämligen vunnit den matchen vad jag minns.

I bortalaget så stryker vi de två bästa mittfältarna och navet i hela laget. Marcus Rohdén och Viktor Claesson är nämligen avstängda båda två, blytunga avbräck är det. Dessutom är även Emir Bajrami skadad och mittbacken Jörgen Horn skadad även han. också det avbräck.

——————————————————————————————————————————————————————–

Norrköping är riktigt hemmastarka och man har spelare tillbaka jämfört med matchen mot Örebro senast. Janne var inte nöjd med resultatet då trots att man fick 1 poäng med flera spelare borta. Hör tror jag att man går ut och kör i Jannes sista match med laget. Kan även vara sista matchen för några spelare om man får spekulera lite. Elfsborg saknar tunga spelare på mittfältet vilket borde betyda trubbel deluxe. Tycker man inte varit jättebra på slutet, man tappade ju 3-1 till 3-3 hemma mot J-Södra senast. Hur är formen? Jag spelar Norrköping att vinna till oddset 1.76. Insatsen är lite över medel. Jobbbba!!

/ L’orso