Den här fredagen bjuder på en allsvensk match som inleder den åttonde spelomgången. Norrköping tar emot Elfsborg hemma på Parken i något som förhoppningsvis blir en trevlig tillställning. För egen del väljer jag att prova på en annan spelvariant som känns vettig att testa på nytt om man ser till tidigare resultat.

  • Sport: Fotboll
  • Liga: Allsvenskan
  • Match: Norrköping – Elfsborg
  • Spel: Över 10,5 hörnor
  • Odds: 1,95 @ Bet365
  • Units: 6/10
  • Spelstopp: 19.00

Norrköping var en väldigt positiv överraskning ifjol men har inledningsvis inte riktigt kunnat leva upp till förväntningarna. Spelet har varit relativt ojämnt där framförallt försvarsspelet har visat upp sina brister. I överlag har dock de två senaste insatserna varit positiva med seger över Häcken samt ett starkt kryss borta mot Malmö. Elfsborg har som det regerande mästarlaget även dem vridit upp volymen något på slutet efter en knackig inledning som bjöd på 4 oavgjorda resultat i följd. Bättre utdelning efter det med full pott i de 3 senaste matcherna där Mjällby besegrades senast, en vinst som blev en något dyrköpt sådan där ett par spelare tvingades utgå pga skador.

Norrköping kommer till spel utan Bobbie Friberg da Cruz, Imad Khalili och Nikola Tkalcic. Elfsborg har ett par skador sedan tidigare, däribland Niklas Hult, där Stefan Ishizaki, Kevin Stuhr Ellegaard och David Elm är nya på den listan.

Väljer att bortse från resultatbaserade spel för att istället gå på antalet hörnsparkar i matchen. I första hand väljer jag att fokusera på hemmalaget, även om Elfsborg också har varit ganska produktivt de senaste åren.

Norrköping kör på ett relativt rakt och direkt spel med mycket löpningar via ett vasst omställningsspel. Det sätter några av inläggsfötterna i laget i bra lägen där man är starka via fasta situationer, och det är något man får chansen att utnyttja ofta, i synnerhet här på Parken. Så här långt har de 3 inledande hemmamatcherna landat på 17, 14 och 11 hörnor. Det har även producerats på resande fot där man endast har gått under linan mot Brommapojkarna, där ”Peking” i stort fick göra allt på egen hand (9-1), samt Malmö som är otroligt svåra att få tryck på samtidigt som de själva är väldiga måna om innehavet utan att slänga bort bollarna på chans.

Samtliga av Elfsborgs 5 matcher på konstgräs har slutat på minst 11 hörnor den här säsongen, det är även det underlaget som gäller här ikväll.


För egen del är jag smått förvånad över att Bet365 ännu inte har uppmärksammat de här siffrorna i större skala där hörnorna duggar tätt för de båda lagen, framförallt för hemmalagets del. Betsson erbjuder exempelvis ett lägre odds (1,71) på en högre lina (över 11,5 hörnor). Spelar på att det blir minst 11 hörnsparkar i kvällens batalj.

/Puyol