En trevlig fotbollskväll även idag då vi inleder med två kvartsfinaler i Svenska Cupen och sedan bjuds det på Europa League. Efter krossen på Olympia lär Djurgården vara revanschsuget – dock möter man ett starkt hemmalag. Precis som alltid när Norrköping spelar hemma på Parken kommer man bjuda på (det som jag förknippar Peking med) en hel del väladresserade inlägg och troligen resulterar det i ett eller annat mål.

  • Match: Norrköping – Djurgården
  • Spel: Norrköping DNB @ 1,60
  • Bolag: Bet365
  • Insats: 6/10
  • Spelstopp: 17:30

Som jag var inne på i inledningen fick Magnus Pehrsson en oerhörd mardrömsstart på Allsvenskan 2013. Jag var nog inte den enda som trodde att Djurgården skulle stå emot betydligt bättre än vad man gjorde. Första halvlek när Helsingborg fortfarande hade ett intresse av att spela matchen var Djurgården helt uddlöst på alla möjliga sätt och vis. Man visade inte upp något närkampsspel och passningsspel var om möjligt ännu sämre. Erton Fejzullah som utan tvekan är lagets spelare och ska ligga bakom mer eller mindre allting som händer på offensiv planhalva, inte ens han gjorde någon glad den här matchen och troligen var det här Ertons sämsta match i Djurgårdströjan.

Över till Norrköping. Jag gillar truppen som man har och ännu mer gillar jag tränare Janne Andersson. Förra säsongen placerade man på en femteplats och det var det starka hemmaplatsspelet som la grunden för en sådan fin placering. Truppen är densamma som förra säsongen och det kanske allra viktigaste är att Janne Andersson förlängde det avtal som annars skulle ha gått ut efter säsongen, vilket under säsongens gång kunde skapat en liten oro i truppen. På hemmaplan är man oerhört tunga att möta vilket beror på det magnifika inläggsspel som man sätter mycket fokus på.  Det är ett fysiskt lag sett till hela startuppställningen, och ute på kanterna finns Martin Smedberg-Dalence, som är en av mina favoritspelare i Allsvenskan, och Mathias Florén. Två spelare med mycket bra inläggsfötter och inne i straffområdet finns Thorvaldsson (17 mål förra säsongen) och Christoffer Nyman (8 mål förra säsongen).

Djurgården som bara någon vecka innan premiären sålde sin kapten och mittback då Jonna Toivio flyttade till Molde. Mattias Östberg och Emil Bergström spelade centralt i försvaret senast och släppte in tre mål. Bergström och Östberg sätter inte skräck i motståndarnas anfallare, om vi säger så. Det måste vara ett mittbackspar som tillhör de sämre i Allsvenskan. Nu har man visserligen värvat in en lituatisk landslagsman vars namn definitivt är Allsvenskans mest svåruttalade: Vytautas Andriuskevicius. 22-åringen lär inte åka in i startelvan omedelbart här mot Norrköping, men troligen går han in bredvid Östberg när han kommit in i laget. Men som sagt – jag sätter ett stort frågetecken för hur Djurgårdens svaga mittbackspar ska kunna hantera det som är ”Pekings” absoluta huvudstyrka i inläggsspelet.

                                                                                                                                  

För att börja sammanfatta det här lite grann, då det börjar närma sig matchstart, så ger jag det en väldigt liten chans att Djurgården smiter härifrån med en seger. Norrköping är som sagt mycket bra hemma på Idrottsparken, och när ”Pekings” främsta styrka är det som är Djurgårdens svaghet känns det här som ett bra spel. Det spelas med en insats alldeles precis över medelinstasen.

/Mikel