Premier League i all ära, men lördagen bjuder även på två Allsvenska matcher nu när den 20:e spelomgången ska inledas. Norrköping tar emot Brommapojkarna i ett väldigt formstarkt möte där jag väljer att återigen prova ett gammalt beprövat kort när det här gänget är inblandat. Vi blev inte besvikna senast, så vi testar på nytt.

  • Sport: Fotboll
  • Liga: Allsvenskan
  • Match: Norrköping – Brommapojkarna
  • Spel: Över 10,5 hörnor
  • Odds: 1,90 @ Bet365
  • Units: 5/10
  • Spelstopp: 16.00 17/8

Norrköping upplever sin främsta period under pågående säsong just i detta nu där man har gått utan förlust i 5 matcher i följd, senast stod man för en riktigt bra insats borta mot serieledande Helsingborg och även om det inte gav mer än en mållös drabbning så har Janne Anderssons manskap hittat rätt efter den ojämna inledningen. Detsamma gäller även Brommapojkarna som är obesegrade i de 4 senaste matcherna, vilket har lyft stockholmarna över nedflyttningsstrecket. Stod för en riktigt vass prestation senast när man körde över DjurgårdenTele2. Desto bättre ordning på försvarsspelet nu där man har lyckats hålla nollan intakt i över 180 minuter.

Norrköping kommer till spel utan Lars Krogh Gerson, där James Frempong saknas sedan tidigare. Gunnar Heidar Thorvaldsson och Imad Khalili har som bekant lämnat laget för spel i Turkiet respektive Helsingborg. Brommapojkarna kommer till spel utan Nicklas Bärkroth och, i vanlig ordning, Gabriel Özkan.

secondColumn

Fler inspel förväntas piskas in från Martin Smedberg-Dalences högerfot

Norrköping med sitt raka spelsätt går upp mot ett BP som gärna vårdar boll alternativt går efter att kontraslå. Återigen, inriktning på statistik i en spelvariant som jag gärna stannar kvar vid när hemmalaget är inblandat, speciellt när det vankas spel på konstgräs där laget är desto mer bekvämt i sitt sätt att spela. Över 10 hörnor 2-vägs (Mjällby hemma) rekommenderades senast där vi var klara efter en timmes spel i en match som landade på 14 hörnor, där antalet har en tendens att gå över linan.

Norrköping har spelat 8 seriematcher på Parken den här säsongen med 15, 15, 11, 10, 15, 10, 11 och tidigare nämnda 14 hörnor som resultat. Totalt har 11 av 12 Allsvenska matcher på plastgräset (dvs bortamatcher inräknade) slutat på minst ett tvåsiffrigt antal av hörnor. Ser inte det som någon större slump sett till hur ”Peking” bedriver sitt anfallsspel där man fyller på med mycket folk längs kanterna för att sedan söka inspel mot boxen.

Brommapojkarnas 5 senaste matcher har slutat på 11, 10, 17, 13 och åter 10 hörnor.


Fortsätter att spela på den här tendensen där jag väljer att testa det här överspelet på nytt. Minst 11 hörnor i matchen (över 10,5 asian) spelas med en medelinsats.

Testar även utgången i ett mindre sidospel:
Brommapojkarna dubbelchans 2,80 (Bet365) 1,5/10 units

…dvs en halvgardering på bortalaget, låg insats. Båda går starkt i nuläget, där BP har börjat växa sig in i den Allsvenska kostymen, ett mindre naivt spel som har bidragit till positiva resultat. Norrköping ska, trots att man har tappat Thorvaldsson/Khalili (saknades senast men man spelade ju inte knackigt för det) på topp, vara favoriter även om jag är skeptisk till storleken. 1,44 på ett lag som ännu inte har hållit nollan på hemmaplan (4 förluster på 8 matcher) känns något tunt.

/Puyol