Plockar ytterligare ett objekt från kvällens Allsvenska omgång, där kvällens andra match spelas i Norrköping som gästas av AIK. Ett mittenmöte som har potential till att bli en sevärd sådan där jag återigen testar en spelform där båda lagen är väldigt aktiva. Ett intressant spel på förhand till dubbla insatsen.

  • Sport: Fotboll
  • Liga: Allsvenskan
  • Match: Norrköping – AIK
  • Spel: Över 10,5 hörnor
  • Odds: 2,00 @ Bet365
  • Units: 6/10
  • Spelstopp: 30/5 19.00

Norrköping har ännu inte hittat rytmen från fjolåret, även om man har sina perioder där man visar upp det man verkligen kan. Efter en tredjedel av säsongen parkerar man i mitten av tabellen där en förlust i de 5 senaste matcherna är en förbättring på det man lyckades åstadkomma i de föregående 5. AIK har, likt motståndet, inte heller kommit upp i det som har förväntats med skillnaden att man lär ha siktat något högre upp än så här, där man placerar sig en poäng efter kvällens motstånd med hela 10 poäng upp till serieledarna. Även här en något otydlig tendens på formen där man inledde Stockholmsderbyt fruktansvärt bra för att sedan tappa konceptet, vilket inte gav mer än en poäng.

Norrköping kommer till spel utan Imad Khalili, Bobbie Friberg, James Frempong och Alexander Fransson. AIK saknar alltjämt Ibrahim Moro och Daniel Tjernström.

73d97ea555facb7244cf45e181a184858ae20074

Med inriktning på den här spelformen så baseras en hel del på statistik, och det till följd av de båda lagens spelsätt som leder till att man blir produktivt på den här fronten. Framförallt hemmalaget men så även de som står för gästspelet ikväll.

Norrköping är, trots blandade resultat här hemma på Parken, desto mer bekväma i sitt sätt att spela. Man kör relativt rakt och direkt med mycket löpningar via ett bra omställningsspel där vassa inläggsfötter som exempelvis Martin Smedberg-Dalence (bilden) sätts i bra positioner för inlägg. De fasta situationerna är ett bra nummer som man i regel även kommer till ganska ofta. AIK är mer benägna av att hålla i bollen, men till den här säsongen har man kommit lite utanför den vanliga trygghetszonen som man har känt igen sig vid. De senaste säsongernas främsta defensiv har endast hållit nollan intakt i en av 10 matcher så här långt, men i samma veva så känns man betydligt mer kreativt framåt. Man har en högintressant kombination på topp samt två väldigt tekniska yttrar som gärna söker inspelen.

Om man ser till de båda lagens målfrekvens över de senaste matcherna så kan det även vara en signal på att vi kan få se en del spel runt omkring respektive lags straffområde, i överlag mer än trampandet på mittplan.

Norrköpings 5 inledande hemmamatcher i ligaspelet har landat på 17, 14, 11, 10 och 14 hörnor. Otrevligt nog så var matchen mot Elfsborg (10/5), där samma spel rekommenderades, den enda matchen där man har gått under linan och det med ytterst knapp marginal. AIK har också gått över linan i 4 av 5 matcher utanför Stockholm.


Med tanke på att hörnorna duggar tätt när de båda lagen är inblandade så anser jag att linan och dess odds är värt ett nytt försök. Spelar på att det blir minst 11 hörnor i matchen. Notera att det är 1,90 på över 10 hörnor (3-vägs) samt över 10,5 hörnor (2 utfall), därför väljer man över 10,5 (asian) till 2 ggr för exakt samma spel. Spelen hittar ni under menyn ”hörnor”.

Testar även en mindre slant på över 12 hörnor (3-vägs) till 3,10, även det spelet hittar ni hos Bet365 under ”fler hörnor”. Spelas med 1/10 units.

/Puyol