Här har vi en riktigt rolig match att vänta mellan två lag som är riktigt segersugna och som kan spela riktigt rolig offensiv fotboll. Båda lagen är i stort sett alltid inblandade i målrika matcher och jag tror inte det blir något undantag här. Jag har hittat ett riktigt bra spel!

Norrköping – AIK
Spel: Över 2.5 mål i matchen
Odds: 1.90 @ Pinnacle
Insats: 6/10
Spelstopp: 19.05

Många trodde att Norrköping skulle bli riktigt farliga i år och man har gjort det helt okej inledningsvis även om man inte imponerar direkt. Man ligger i mitten av tabellen men vid seger här kan man avancera upp till tredjeplatsen så det är en jämn serie inledningsvis. För ett par matcher sedan mötte man mästarna Elfsborg på hemmaplan och man fick en toppenstart i den matchen då man tog ledningen med 1-0 efter bara någon minut. Man fortsatte spela fin fotboll men lyckades inte peta in någon mer boll i första halvlek. I andra halvlek tog Elfsborg över och satte 2 mål på bara ett par minuter vilket vittnar om Norrköpings något darriga defensiv. Man tillhör de lagen som släppt in flest mål i serien då man släppt in 17 mål på 10 matcher. I matchen efter det besegrade man Åtvidaberg med 2-1 i det oerhört viktiga Östgötaderbyt men man imponerade inte och defensiven såg återigen darriga ut med Wiklander som största syndabock till det. Lagets offensiv kom igång ordentligt i den andra halvleken då man skapade flera chanser och segermålet satt i den 74e matchminuten. Senaste matchen för laget var en riktig krigarmatch nere i Halmstad där matchen slutade 1-1 efter en jämn match… Lagets store målskytt Thorvaldsson klev återigen fram och gjorde mål för sitt Norrköping i den matchen och har laget honom i målform är mycket vunnet!

Nu får Norrköping vända hem till sitt kära konstgräs igen och hemma på Nya Parken i Norrköping är laget riktigt starka och AIK kommer få en tuff match här. Det blir väldigt ofta målrika matcher när man spelar på sin hemmaplan och målskillnaden 10-10 på sina 5 hemmamatcher talar sitt tydliga språk. Faktum är att samtliga Norrköpings 5 hemmamatcher har slutat med över 2.5 mål i matchen! AIK är även dom ett målglatt gäng och på bortaplan har man spelat över 2.5 mål i 4 av sina 5 bortamatcher den här säsongen!

AIK har varit väldigt ojämna i årets Allsvenska där man blandar starka insatser med riktigt dåliga insatser. Man ligger på 10e plats i tabellen vilket givetvis är en enorm missräkning för laget! Man hade en riktigt bra period i första halvlek mot Djurgården i derbyt senast där man spelade riktigt bra fotboll men tyvärr föll man ur det spelet och Djurgården kom in i matchen och slutresultatet skrevs till 1-1. Innan det har man spelat 3 svängiga matcher som slutat med seger borta mot öster (3-2), förlust borta mot Kalmar (1-2) och seger hemma mot IFK Göteborg (3-1). Som ni ser är AIK väldigt ojämna för dagen då man har en riktigt vass offensiv, med Henok Goitom som vassaste vapnet och Kennedy Igboananike i riktig målform. Laget kan oerhört mycket när de spelar på topp men samtidigt är lagets defensiva arbete alldeles för dåligt där man släpper till alldeles för mycket för att ha någonting med toppen att göra. Nu ställs man mot ett offensivt Norrköping som kommer gå för seger till varje pris i matchen och det bör öppna upp deras försvar som AIK förhoppningsvis kan utnyttja. Matchen känns oerhört jämn på förhand och förmodligen lär den bli riktigt målrik också!

Henok_Goitom
AIK:s urviktige anfallare Henok Goitom kommer till spel ikväll.
Stort plus offensivt för laget!

Norrköping får fortsatt klara sig utan Alexander Fransson, Imad Kahilis, James Frempong och Bobbie Friberg.
AIKs viktige offensive kugge Henok Goitom klev av skadad senast i derbyt mot Djurgården. Han finns dock med i truppen till matchen vilket är ett stort plus. I övrigt kommer man till spel med samma trupp som senast.

7 av Norrköpings 10 matcher i Allsvenskan har slutat med över 2.5 mål i matchen och AIK är inte mycket sämre då de spelat över 2.5 mål i matchen i 6 av sina 10 matcher den här säsongen!

Kort summering:
Den här matchen är oerhört viktig för båda lagen och det väntas mycket publik till matchen och AIK kan räkna med ett stort bortafölje som kommer bidra till en härlig stämning på läktarna som i sin tur bör ge matchen mer intensitet. Norrköping är starka offensivt men samtidigt något skakiga i defensiven och detsamma gäller AIK. Båda lagen är väldigt ofta inblandade i målrika drabbningar och jag tror knappast det blir något undantag i den här matchen heller. AIK är starka på bortaplan där man inte spelar någon defensiv fotboll direkt… Det väntas bli kanonväder i Norrköping vilket innebär perfekta förutsättningar för en bra match.