Vi tar oss till Nya Parken och toppmatchen mellan Norrköping och AIK. Här har Norrköping chansen att ta en ensam serieledning ifall resultaten vill sig väl denna dag och på hemmaplan brukar man vara starka, dessutom harm an en väldigt god form med 13 raka matcher utan förlust. Senast gjorde man en bra insats mot Hammarby och man går ännu mer stärkta ur den. AIK har gått riktigt bra på hemmaplan men ännu inte vunnit på bortaplan och mycket defensiva avbräck idag.

  • Norrköping – AIK
  • Spel: Norrköping över 1.5 mål
  • Odds: 1.88 @ Betsson
  • Insats: 6/10 Units
  • Spelstopp: 15.00

Norrköping har riktigt bra form just nu med 13 raka utan förlust. Senaste matcherna har man gjort det bra, först slog man Malmö hemma med 3-1. Sedan dubbelmöte mot serieledaren Göteborg där man spelade 0-0 borta för att sen kryssa även hemma, 2-2 då. Sen vad det dags för bortamatch mot Hammarby inför storpublik och man började riktigt starkt där man hade flera chanser att göra både 0-1 och 0-2 men Bajens målvakt storspelade. Sedan fick man dock sitt mål och försvarade sig riktigt bra matchen ut. Väl genomförd match kan man lugnt säga, nu ska man möta ett AIK som är dåliga på bortaplan samtidigt som man själva är starka på hemmaplan. Man har dessutom gjort minst 2 mål i 6 av 9 hemmamatcher men borde blivit i fler matcher eftersom man bommat massor av chanser.

Och man gör det med en stekhet Emir Kujovic på topp, tillsammans med Christoffer Nyman, Niklas Bärkroth, Arnor Traustasson och så vidare. Stark offensiv överallt. Dessutom har man Daniel Sjölund tillbaka som är bra på lägga dom där avgörande passningarna framåt, såklart plus. Dock har man defensiva avbräck i form av vänsterbacken Christopher Telo och den hårt jobbande mittfältaren Andreas Hadenius som är skadade. Vilket kan gynna offensiven då

norrköping     aik_200

AIK har som vi alla vet gått oerhört bra på hemmaplan där man öst in mål, men även släppt in mål. Senast gjorde man allsvenskans bästa halvlek och krossade Elfsborg med 4-0, men i andra så kom bortalaget tillbaka och gjorde 2 mål med bud på fler. Sen hade man en tung match i torsdags mot grekiska Atromitos som man förlorade med 1-3 på hemmaplan. Senast man hade bortamatch i Allsvenskan förlorade man mot Helsingborg med 3-1. Nu ska man alltså möta ett formstarkt Norrköping som ligger 5 poäng före och har vittring på serieledningen. Sen har man har gått vidare i Europa League och haft 2 stycken dubbelmöten och nu i torsdags mötte man som sagt Atromitos. Väldigt mycket matcher för AIK just nu och någon gång måste sega ben komma smygande.

Och man kommer till Norrköping med flera defensiva avbräck som måste ställa till det rejält. För det första så har man mittbackarna Per Karlsson, Jos Hooiveld och Sauli Väisänen skadade. Men man har även tuppfäktaren Dickson Etuhu avstängd på innermittfältet. Allt tillsammans måste ju bara ha påverkan på en redan tradig defensiv. Senaste mötet med Norrköping slutade 2-2 på hemmaplan.

————————————————————————————————————————————————————-

Norrköping är riktigt bra just nu med 13 raka utan förlust. På hemmaplan spelar man bra fotboll och man gör en hel del mål. Nu sniffar man på serieledning och med offensiva spelare i form ser det lovande ut måste jag säga. AIK har släppt in mycket mål på slutet vilket har en hel del med skadorna man har i backlinjen att göra. Nu är även mittfältaren Etuhu avstängd vilket ger defensiven ännu en smäll. man är även bortasvagt med 0 vinster och har haft ett väldigt tufft matchande senaste veckor. Trötta ben mot en pigg toppkonkurrent känns som en svår nöt att knäcka. Jag spelar Norrköping över 1.5 mål till oddset 1.88 Insatsen är något över medel. Jobbba!

/L’orso