Svenska mästarna Norrköping tar emot ett AIK man haft svårt för de senaste åren, speciellt på hemmaplan. Och man kommer göra det utan viktiga offensiva spelare. Dock trivs man ju i och för sig på sitt konstgräs och har hemmaplansfördel. Men AIK visade mot Östersund att man kan spela riktigt bra på konstgräs. Man har ett bra lag med sig och har fördel i luftrummet. Och jag tycker nog att det är aningen generöst med att ge så mycket odds till de olika AIK-spelen och jag nappar på ett av dom!

  • Norrköping – AIK
  • Spel: X2
  • Odds: 1.80 @ Unibet
  • Insats: 5/10 Units
  • Spelstopp: 15.00

Norrköping har börjat ganska bra ändå. Man förlorade lite oturligt ändå i premiären mot Malmö efter en bra första halvlek och en sämre andra halvlek. Man krossade sedan Kalmar hemma med 4-1 och vände och vann borta mot Häcken med 1-2. Men lagen man mött har väl inte glänst i Allsvenskan såhär långt. Häcken har varit riktigt svaga faktiskt, Kalmar likaså förutom första halvleken mot Elfsborg. Och Malmö har varit en ren besvikelse även om kapacitet finns där. Nu stöter man på ett AIK som kanske inte heller glänst direkt men som känns betydligt tyngre än de tidigare man mött och som jag tror man kan få problem mot. Man har dessutom haft det riktigt svårt för just AIK senaste åren, speciellt på hemmaplan. Senaste 6 mötena på Parken har slutat med 5 segrar för AIK och 1 oavgjord batalj.

Här saknar man ordinarie högermittfältaren Nicklas Bärkroth samt skyttekungen från i fjol, Emir Kujovic. Två tunga avbräck i offensiven såklart. Sen har både Traustaon och Tekie haft problem med skador i veckan. Som även kaptenen och mittbacken Andreas Johansson haft. En del bärande spelare jag rabblat upp här, även om samtliga är uttagna i truppen så är det inga optimala uppladdningar direkt.

norrköping   AIK

AIK är obesegrade efter 3 omgångar men har väl inte övertygat direkt. Man gjorde dock en bra match borta mot Östersund på konstgräset där man vann med 0-2. Annars så har det blivit två oavgjorda matcher på hemmaplan mot Sundsvall och Göteborg. Sen sammantaget så kanske man har förtjänat nån poäng till men ja. Precis som mot Östersund så tror jag att man kan få stor fördel med att ha stora tunga spelare i luftrummet som man kan använda vid inläggsspel och offensiva fasta situationer. För där är man bland de bättre i allsvenskan om inte det bästa laget. Tror även att man kan prestera bättre när man inte är några favoriter vilket man ju är långt ifrån att vara enligt oddssättarna. Tror inte heller vi kommer få se någon fysisk match, så att Etuhu inte kan spela är nog bara bra i en sån här match kan jag tycka då man får in någon mer spelskickligare spelare istället.

I bortalaget så stryker vi anfallaren Denni Avdic och mittfältaren Dickson Etuhu. Normalt sett viktiga spelare, men har inte alls visat något såhär i början så tycker inte man saknar just dom här och nu. Dessutom bred och bra trupp i övrigt.

——————————————————————————————————————————————————————–

Norrköping må vara ett bra lag såklart. Och man brukar kunna spela bra på hemmaplan främst. Men man saknar både Kujovic och Bärkroth vilket är två tunga avbräck. Man brukar också ha oerhört svårt mot just AIK, senaste vinsten kom 2007. AIK har typ ingen press på sig här borta mot Norrköping och kan spela lugnt och säkert. Tror man har stor fördel i luftrummet i t ex fasta situationer. Man har en bra trupp och jag tycker man blivit lite väl stora underdogs här. Jag spelar X2, dvs att AIK grejar minst oavgjort här, till oddset 1.80. Insatsen hamnar på medel. Kämpa!

/ L’orso