Norrby får tillbaka flera tongivande spelare här och det är många plusfaktorer som talar för dem. Jag väljer borta raka ettan och har hittat två roligare spel här!

Norrby – Trollhättan
Spel 1: Norrby över 1.5 mål
Odds: 1.85 @ Bet365
Insats: 8/10
Spelstopp: 19.00

Spel 2: Över 3.5 mål i matchen
Odds: 2.25 @ Bet365
Insats: 3/10
Spelstopp: 19.00

Norrby såg riktigt vassa ut ett tag då man spelade jämnt med serieledarna Örgryte och vann därefter två raka bortamatcher på Kristianstad (5-1) och Halmia (3-2) men efter dessa matcherna ställdes man mot formstarka Motala och trots ledning för Norrby med 2-1 i halvtid kunde Motala vända till seger med 2-4. Senast spelade man 0-0 borta mot jumbon Uddevalla men man stod trots allt för en ok insats då man missade en straff och spelade med en man mindre sista kvarten av matchen. Nu är det nya tag och till den här matchen har man flera positiva nyheter då man får tillbaka Marc Axengren och Elmin Kurbegovic från avstängningar här och det är ett stort plus för offensiven hos Norrby då framförallt Elmin har legat bakom mycket offensivt i uppbyggnadsfasen för Norrby. Fler glädjande nyheter är att Alen Krasnici är tillbaka i lagen igen tillsammans med superviktiga nyförvärvet Achille Champion som är tillbaka från skada här vilket innebär att Norrby som länge haft många spelare skadade och avstängda nu kan mönstra nästintill bästa startelvan då enbart Partic Snygg saknas. Mycket positiva nyheter för Norrby som kommer vara riktigt starka i den här matchen! Norrby är starka offensivt, då man gjort lika många mål som serieledarna Örgryte, med framförallt stekhete Richard Yarsuvat i spetsen. Defensivt har man sett något ostabila ut och det har straffat sig i flera matcher och innan man får ordning på det vågar jag inte tro fullt ut på laget…

Norrby logo       trollhättan logo

Till att börja med vill jag berätta att Trollhättans målvakt Anel Kozar var med om en tragisk olycka under studentfirandet i torsdags då han slog i huvudet i en bro när han stod på ett lastbilsflak och han har vårdats på sjukhus sedan förra veckan och tillståndet är inget bra för honom. Så här säger lagets tränare om det inträffade och hur det påverkat truppen: Jesper Ljung, FCT:s tränare:
- ”Torsdagens och fredagens träningar gick åt för att bearbeta det som har hänt. Sedan har vi haft en ledig helg och ägnat våra tankar åt Anel och hans anhöriga.” Mycket tragiskt och mina tankar går givetvis till honom här. Spelmässigt har det sett riktigt illa ut för unga Trollhättan som ligger på 11e plats i tabellen och har 4 förluster på lagets 7 matcher denna säsongen. Det är framförallt defensiven som varit ett stort bekymmer för laget som släppt in 16 mål på lagets 7 matcher. Man har släppt in 2 mål eller fler i fyra raka matcher nu och det talar för mitt spel på Norrby här. Ser man ännu längre tillbaka så har man spelat över 3.5 mål i 6 av sina 7 senaste matcher och det gör att det här spelet är mycket spelvärt då man ofta är inblandade i svängiga och målrika matcher! Jag återkommer angående Trollhättans skadeläge men förra matchen saknades avstängde Kasumovic och skadade trion Bennhage, Ödlund och Alexandersson.

Kort summering: 
Som ni förstår så har Trollhättan knappast haft någon vidare uppladdning inför den här matchen och det är mycket svårt att säga hur det har påverkat laget. Jag vet av egen erfarenhet att man kan bli rejält taggad i en match som denna då man mer eller mindre spelar för att hedra sin lagkamrat och detta kan tända Trollhättan enormt mycket inför den här matchen. Norrby är dock ruskigt starka för dagen, inte minst offensivt där Richard Yarsuvat imponerat med sina 7 mål. Trollhättan har också en vass offensiv med framförallt David Bennhage (5 mål) och Victor Mollapolci (4 mål) som skapar oreda hos motståndarna! Jag tror på en öppen och målrik tillställning här Trollhättan kommer spela för sin skadade målvakt och Norrby som får tillbaka flera spelare kommer vara bättre än på riktigt länge!