En magisk helg är över och en ny vecka är igång. Först ut bland speltipsen för mig är en match mellan Boråslaget Norrby och Göteborgs Qviding. Ett litet mini derby som ser mycket intressant ut. Norrby som ännu inte har tagit någon seger än, fortsätter att underprestera medan Qviding gått som aldrig förr och är med i toppstriden. Spelbolagen värderar denna match som ganska jämlik men jag tror på helt annat. Tika-taka fotbollen med mycket passningsspel och finesser har hittills funkat galant för bortalaget och jag tror det fortsätter att ge resultat. Häng med!

  • Match: Norrby IF – Qviding FIF
  • Spel: Qviding FIF rak vinst
  • Odds: 2.31 @ nordicbet
  • Insats: 5/10 Units
  • Spelstopp: 19.00

Norrby som man ofta haft en hel del förhoppningar på, har släckt allas ljus i år. Efter åtta omgångar har man en usel rad på 0-2-6 och ingen seger har tagits ännu. Man bara väntar på att första tre poängaren ska inkasseras men det händer tydligen aldrig? Senaste två mötena har kommit mot på två halvdåliga lag som Oskarshamn och Kristianstad där man torskade båda gångerna med 1-2 respektive 3-2 och hopplösheten har säkert spridit sig i laget. Det fysiskt goda Norrby har inte riktigt räckt till i årets divison 1 och nu blir det ännu en bevis om man kan stå emot Qviding som är ens nästa motståndare. Något man kan konstatera är iallafall att Qviding är en svårare motståndare än föregående.

Över till gästande Qviding så har man gått fantastiskt bra i år och spelat in hela 15 poäng vilket gör att man placerar sig på en femteplats. Några nyförvärv har gjort och en fin harmoni råder i truppen. Ser vi till deras senaste prestationer så väljer jag att uttrycka mig som så att formen är i zenit. Tre raka vinster mot Kristianstad, Husqvarna och Öster har plockats vilket är imponerande. Näst på tur är Norrby och jag tror man fortsätter på vinnarspåret då detta är det lättaste motståndet hittills, åtminstone på pappret.

Sammanfattningsvis kan man tydligt se att jag tror på detta Qviding. Trots bortamöte och mini derby utgår jag från att formen håller i sig samt att man i grund och botten är ett bättre lag. Rak vinst ger hela 2.20 och det plockar jag med en insats på medel!