Snålt med matcher denna måndag och vi får nöja oss med ett division 1 möte mellan Boråslaget Norrby och Göteborgs Örgryte. Norrby som inlett säsongen katastrofalt möter idag favorittippade Örgryte och en riktigt svår uppgift väntar. Det som förvånar mig är dock att spelbolagen värderar detta som en jämn match medan jag verkligen inte håller med. Jag klagar inte och hittar ett fint spel. Häng med!

  • Match: Norrby IF – Örgryte IS
  • Spel: Örgryte IS rak vinst
  • Odds: 1.84 @ pinnaclesports
  • Insats: 5/10 Units
  • Spelstopp: 19.00

Börjar vi med Norrby så kom man upp till division 1 för inte så längesedan och sedan dess så har klubben haft en tung period. Man har inlett denna säsong med facit 0-1-4 vilket är riktigt dåligt och man väntar fortfarande på en seger. Senast gjorde man en okej insats mot Lund där slutresultatet skrevs till 2-2. Innan det radade man upp fyra raka förluster mot lag som Trelleborg, Höllviken, Halmia och Öster vilket i och för sig inte är några dåliga lag. Idag ställs man dock mot ännu tuffare motstånd och man får det riktigt, riktigt svårt. Tittar man till inbördes möten så ser det inte ljust ut.

Inbördes möten:

ÖIS – Norrby = 3-0
Norrby – ÖIS = 1-2
Norrby – ÖIS = 0-3
ÖIS – Norrby = 3-1
ÖIS – Norrby = 1-3

Över till den legendariska Göteborgsklubben som man bara väntar på ska ta klivet upp till superettan. Man har nu två år i rad satsat på att avancera, och denna säsong måste nog vara den lyckade. Rutinerade spelare som Anklev och Björck har värvats in från Häcken och bara en sådan sak skapar trygghet. Man spelar en fin fotboll vilket också speglat av sig på resultatet där formen börjar komma igång och två raka vinster har tagits på slutet. Qviding 3-0 samt Halmia 1-4. Idag möter man Norrby och detta bör bli en enkel resa.

Sammanfattningsvis så kan jag inte förstå när spelbolagen sätter ett odds på 1,84 på ÖIS och jag måste bara plocka den linan. Med tanke på hur det ser ut i båda lagen samt hur formen är så lär det bli en seger för Göteborgarna. Insatsen får ligga på medel!