VM är över för Norge’s del. Laget kan varken nå slutspel eller åka ur A-VM. Efter att ha förlorat mot Danmark grusades slutspelsdrömmarna men målet med VM var uppnått. Nu möter laget ett Vitryssland. En nation som har överraskat positivt under mästerskapet och spelar för slutspel. Kan vitryssarna avvärja norskarna som inte har någt att spela för?

  • MatchNorge – Vitryssland
  • Liga: VM
  • Speltips: Vitryssland
  • Odds: 1,82 @ Unibet
  • Insats 3,5/5 units
  • Spelstopp: 12/5, 12:15

Norge V.S Vitryssland

Norge kom till mästerskapet med målsättningen om att klara sig kvar i A-VM. Det har laget lyckats med och är klara för fortsatt spel i VM’s högsta division trots att det återstår en gruppspelsomgång. Det tack vare att nationen besegrade Slovakien samt Slovenien i två raka matcher och spelade ihop sina hittills sex poäng. Annars började mästerskapet något trevande med storförlust mot Ryssland 6-2 och en uddamålsförlust mot USA 1-2 innan segrarna kom. Segern mot Slovakien var mäkta imponerande då Norge vände underläge 0-2 till seger 3-2. I matchen efteråt besegrades VM’s slagpåse Slovenien och Norge säkrade därmed kontraktet. Det kanske påtalande en del om varför nationen var svagt och oinspirerat mot Danmark som vann med klara 4-1.

Vitryssland är en av VM’s positiva överraskningar. Laget har stort för flertalet skrällar och så sent som igår gjorde Vitryssland en mäkta imponerande insats. Först tog laget ledningen mot Finland för att därefter tappa till underläge 1-2 i slutperioden. Men dom vitryska spelarna ville inte vika ner sig utan krigade till sig ett oavgjort resultat efter att ha kvitterat med endast trettioen sekunder kvar av matchen. Det blev till slut en finsk seger efter straffar, men poängen har troligtvis lett till att Vitryssland kommer få spela slutspel.
Vitryssland har några imponerande insatser under VM. Först poängen mot Slovakien, sen krossen över Danmark och till sist den tyngsta av dom alla. Segern över USA med hela 5-2.
Det leder till att Vitryssland har tagit poäng i fem av sex gruppspelsmatcher och har elva poäng. Laget hamnar därmed på en fjärde plats i grupp B med tre poäng ner till Slovakien som jagar slutspelsplatsen.

_______________________________________________________________________________________________________

Vitryssland avslutar gruppspelet med en seger?
Ja, jag skulle tro det. Det på grund av att Norge har redan säkrat fortsatt spel i A-VM och det spel nationen visade upp mot Danmark var föga imponerande. Redan där såg det ut som att laget ville åka hem till Norge och få sin välförtjänta semester efter en lång säsong. Att då möta ett Vitryssland som imponerande igår mot finnarna och var det första lag att göra mål på laget efter fyra matcher. Inte nog med det så har Vitryssland gjort ett imponerande VM och är absolut förtjänta av sin troliga slutspelsplats. Men för att det ska bli verklighet måste det bli minst ett poäng mot Norge. Med det spel laget har visat upp under hela VM luktar det mer än bara poäng. Det luktar seger.
Mitt spel blir att Vitryssland vinner till 1,82 hos Unibet.