Idag kliver Sverige in i VM-turneringen, och inleder mot Norge. Kommer klasskillnaden på pappret visa sig på isen? Kika in!

Match: Norge – Sverige
Tips: 2 (-3.0)
Odds: 1,75 @ Betsafe
Insats: 5/10 units
Spelstopp: 2011-04-30 20:10

Motivering:

Sverige är rättmätiga storfavoriter i den här matchen, det ska naturligtvis skilja ljusår på spelarna i truppen, även om Norge faktiskt har ett par spelare som håller någorlunda klass. Jämförelsevis kan man säga att Norges bästa spelare ligger i ungefär samma nivå som spelare som ligger på gränsen att platsa i Sveriges lag. Skillnaden ligger i Sveriges spetskompetens: Loui Eriksson, Magnus Pääjärvi-Svensson, Patrik Berglund, Mikael Backlund, Oliver Ekman-Larsson,  Niklas Grossman… Ett antal NHL-spelare som kryddar truppen och höjer kvalitén avsevärt.

Norge kommer med spelare framför allt från Elitserien, där bl.a. Bastiansen, Holtet, Skröder och Hansen ska utgöra spetsen. På backplats har man med NHL-material i Holös, men hans säsong i Avalanche har inte varit något att hänga i granen direkt. I målet tror jag att Pål Grotnes får förtroendet, som spelade riktigt bra i OS-turneringen senast. Han ska dock inte vara omutlig, då han i norska ligan snittat 3,85 insläppta mål/match.

Sverige kommer nog vilja ta tag i taktpinnen direkt, och ett enkelt motstånd väntar här. Norge saknar sina två bästa spelare (Zucarello-Aasen och Thoresen) och har en målvakt i mål som snittar drygt 4 mål insläppta, i norska ligan. Tror det här kan rinna iväg upp till 4-5 puckars marginal i allafall, och då man får lite extra säkerhet genom Void (pengarna tillbaka) på seger med 3 mål så anser jag att 1,75 här är spelbart!

God spellycka,
/Blixt