Norge skall ta sig an svåra Italien i första EM-kval matchen och det är givetvis ingen lätt uppgift. Jag har saken klar för mig och tror starkt på en viss matchbild som gör att jag kliver in på ett spel till 3.50 gånger pengarna, häng på!

Norge – Italien
Spel: Bortalaget vinner och under 2.5 mål
Odds: 3.50 @ Betsson
Insats: 3/10
Spelstopp: 20.45

Norge var långt i från VM-slutspelet då man slutade fyra i sin kvalgrupp efter ”svagare” motstånd som Island och Schweiz. Nu möter man en världsnation i Italien som dessutom har en ny förbundskapten som alla spelare måste spela övertygande för om man vill behålla sin plats. Norrmännen stod för en stark defensiv insats förra veckan då man förlorade borta mot England med 1-0. Man släppte endast till två skott på mål i den matchen så vi kan säkerligen räkna med en liknande insats i den här matchen. Lagets stora problem är offensiven då man har många nollor bakom sig nu. Man har gjort 1 mål framåt på sina 4 senaste matcher och det är inget som skrämmer en direkt. Ser man ännu längre tillbaka har laget blivit nollade i 7 av lagets 12 senaste matcher! Nu möter man ett defensivt urstarkt Italien som givetvis vill inleda EM-kvalet med en seger här. Jag tror man kommer spela defensiv och destruktiv fotboll här mot Italien och verkligen försöka få med sig en pinne men det kommer knappast bli en enkel uppgift.

Italien har en ny förbundskapten i Antonio Conte som närmast kommer från en fantastisk sejour i Juventus. Han har ruskigt bra kunskaper som han tar med sig in i Italien och i hans första framträdande mot Holland senast spelade man riktigt bra fotboll. Man inledde med ett ruskigt tempo och redan efter 10 minuter hade laget en 2-0 ledning och detta resultatet spelade man på genom hela matchen. Jag tror vi kan få se en liknande inledning i den här matchen då man snabbt vill bryta ned norrmännen och hamna i ett överläge. Lyckas man bräcka Norges defensiv så känns det här spelet mycket sunt för man bör utan tvekan kunna hålla undan en 1,2-0 ledning mot en svag nation som Norge. Nu är det tävlingsmatch och det är tre poäng som gäller, det lär man inte missa mot Norge ikväll!

 

Kort summering: 
Jag tror på en låst matchbild här där Norrmännen kommer försöka förstöra spelet genom hela matchen och försöka få med sig 0-0. Deras offensiv är nästan obefintlig och mot Italiens urstarka defensiv lär det inte bli lätt att göra mål. Italien är ett av världens bästa länder på att försvara en ledning vilket gör det här spelet klart spelvärt då man mycket väl kan peta in 0-1 och sedan hålla det genom hela matchen likt man gjorde mot Holland senast när man vann med 2-0 efter att ha hållit det resultatet i 80 minuter av matchen! 3.50 gånger pengarna är taget!