Två kvällsmatcher ska även spelas under måndagen i VM. I en av dom två matcherna möter jumbon i grupp B Norge gruppfemman Finland. Båda lagen har inlett VM lite trevande och är i stora behov av poäng. Båda lagen har inte riktigt fått till målskyttet. Hur ska det gå ikväll?

  • MatchNorge – Finland
  • Liga: VM
  • Speltips: Norge +2,5 mål
  • Odds: 1,80 @ William Hill
  • Insats 2/5 units
  • Spelstopp: 4/5, 20:15

Norge V.S Finland2

Norge har inte inlett VM som nationen hoppades på. Trots en relativt bra spelartrupp har inledningen inte varit något vidare. Däremot har spelet klart lyfts sen öppningsmatchen mot Ryssland som laget förlorade med hela 6-2 och blev totalsågat av flertalet experter. Det fanns inga större förväntningar i den andra matchen mot USA, men då spelade Norge betydligt bättre. Laget tog en tidig ledning som dock tappades, men försvars och målvaktsspelet var klasser bättre jämför med Ryssland’s matchen. Dock föll laget till slut med 2-1.
Det leder till att Norge är jumbo i grupp B efter två omgångar. Detta på grund av en sämre målskillnad än nästjumbon Slovenien.

Finland har skickat ett hyfsat lag till VM med flertalet stjärnor. Förhoppningarna var höga inför öppningsmatchen mot USA som inte alls har samma kvalité i sin trupp. Men ojojoj vad det inte stämde för finnarna. USA var klasser bättre i offensiven och vann matchen med hela 5-1.
Men mot Danmark skulle målskyttet lossna en del i alla fall. Men sett till lägen och skott på mål borde finnarna ha gjort betydligt fler mål. Däremot lyckades Finland ta en säker seger och vinna med klara 3-0.
Med tre poäng efter två matcher ligger Finland just nu utanför kvartsfinalspel. Det är för tillfället ett poäng till tvåan och trean.

Norge krossades under mötet i OS.
Då var det Finland för hela slanten som körde över norrmännen med hela 6-1.

Finlands målproblem ger Norge en chans?
Finland lyckades bara göra tre mål mot Danmark och samtliga mål kom under en period. Detta trots att laget skickade iväg fyrtioen skott på mål. 
Nu väntar grannlandet Norge som inte har börjat VM på bästa vis. Däremot såg spelet klasser bättre ut sist mot USA och det var framförallt försvars och målvaktsspelet som imponerade. Lyckas Norge ta med det mot Finland ska det inte bli en utskåpning i alla fall.
Speciellt inte när Finland har stora bekymmer med att få till målskyttet, endast fyra mål på två matcher. Det samtidigt som Norge har en bra trupp i detta VM och ska kunna bjuda upp till kamp.
Jag tror på en finländsk seger men inte en utklassning.
Mitt spel blir Norge +2,5 mål till 1,80 hos William Hill.