Det återstår 5 omgångar av högstaligan och serietvåan Nordsjaelland ska ta emot vassa SonderjyskE i den här drabbningen. Jag tror på en jämn match där båda lagen lyckas peta in minst varsin boll!

Nordsjaelland – SonderjyskE
Spel: Båda lagen gör mål
Odds: 1.80 @ Nordicbet
Insats: 6/10
Spelstopp: 17.00

Nordsjaelland ligger som sagt tvåa i serien och har 10 poäng upp till serieledarna Köpenhamn samtidigt som man har 7 poäng ned till tredjeplatsen som innebär missad Champions Leagueplats. Så alla matcher är oerhört viktiga för laget som spelar för en möjlig ligatitel plus att man spelar för en Champions Leagueplats! Man har spelat två raka urtuffa matcher nu mot Köpenhamn på sin hemmaplan där man förlorade med 2-3 och nu senast spelade man 0-0 borta mot serietrean Randers. Innan dessa matcher hade laget 4 raka segrar bakom sig så nu gäller det att man hittar tillbaka till den fina formen igen. Man är starka på sin hemmaplan där man har 9-4-1 som resultatrad och på dessa matcher har laget gjort 34 mål framåt så offensiven är riktigt bra för laget.

Motståndarna SonderjyskE har verkligen hittat formen igen och ståtar nu med 3 raka storsegrar då man besegrat Esbjerg och Odense hemma med 3-1 och 4-1 plus att man krossade Bröndby på bortaplan med 3-0. Nu väntar extra tufft motstånd men man kommer hit med fullt självförtroende och offensiven har verkligen kommit igång och det talar för mitt spel här. Man är seriens näst starkaste bortalag med sin rad, 7-1-5. Man är tunga att möta och laget har ett riktigt vasst kontringsspel som ofta petar in en boll eller två i matcherna!  


Viktige Morten Nordstrand är tillbaka från start här igen vilket är ett stort plus
då han gjort mål i sina 4 senaste matcher från start för sitt Nordsjaelland!

Nordsjaelland saknade viktiga duon Morten Nordstrand (21/6)och Nicolai Stokholm (27/4) senast i 0-0 matchen mot Randers. Dessa herrar är tillbaka här vilket är ett stort plus offensivt för laget. Man saknar dock Conor O’Brien här som är avstängd.
SonderjyskE kommer till spel utan Nicolaj Madsen som är avstängd här.

Nordsjaelland är som sagt riktigt målfarliga och på hemmaplan har man bara blivit nollade 2 gånger den här säsongen och det var i början av säsongen i mötet med Bröndby och i Champions League mot Chelsea. Om man inkluderar spel i Champions League och i danska cupen så har man alltså gjort mål i 16 av sina 18 hemmamatcher den här säsongen! Nu möter man ett riktigt bortastarkt SonderjyskE som är riktigt vassa för dagen och då kan det bli svårt att stå emot deras vassa kontringar. SonderjyskE har verkligen hittat målformen den senaste tiden och man är uppe i 10 mål på de två senaste bortamatcherna!