Los Angeles hade förra matchen chansen att säkra Lord Stanleys buckla på hemmaplan och bryta ”förbannelsen”, men sumpade den. Faktum är att de fyra senaste säsongerna har det vinnande laget säkrat titeln på bortaplan. Håller trenden i sig? Det visar sig tidigt på söndagsmorgon.

  • Match: New Jersey – Los Angeles
  • Spel: Los Angeles ML
  • Odds: 1.97 @ betsson
  • Insats: 6/10 units
  • Spelstopp: 02.00

LA Kings säsong har verkligen varit upp och ner. Fram till ungefär halva säsongen så stod Quick på sitt huvud i de flesta matcher för att hålla kvar sitt lag i matchen. Han fick absolut ingen hjälp framåt. Sedan när Jeff Carter kom till klubben så hände nåt. Tycker själv inte att Carter har varit överdrivet bra, men han tog iallafall med sig nåt. De hade redan en målvakt och ett försvarsspel av yppersta klass, och tillslut fick de också en riktigt vass offensiv. Laget är nu uppe i 15 vinster och 3 förluster i slutspelet. Och de har 10(!!!) raka vinster på bortaplan. Ruskigt imponerande och rent spontant så känns det som ett aprilskämt om New Jersey skulle vinna Stanley Cup. Vet inte varför, men så är känslan.

Nu ska man ju på nåt vis inte prata ner Devils prestation för de är ju trots allt i final och det är det ingen som kan ta ifrån dom. Men att en målvakt som Martin Brodeur gör två riktigt bra matcher på rad finns ju inte. Han är gammal och påväg utför. Jag ser han själv inte som en målvakt pga hans stil, men det är en smaksak och det viktigaste är att han räddar puckarna och det har han gjort hittills. Sen att han släpper ett billigt i snitt per match är ju en annan femma.

De har genom slutspelet tagit sig förbi med nöd och näppe Florida i första matchserien. Sedan bar det av mot Flyers och den evigt kassa Mr Universe (Bryzgalov). Tro mig, Flyers är inget monsterlag som det i och för sig såg ut som mot Penguins. Pittsburgh har ALLTID haft svårt för Flyers och det var därför de åkte ut. Extremt dåligt back- och målvaktsspel. Jag tror fortfarande som jag sa innan slutspelet angående Pens, hade de sluppit Flyers i första rundan så hade Penguins stått mot Kings nu. Devils vann med 4-1 i matcher mot Philadelphia och i conferencefinalen stod Lunkans Rangers för motståndet. Och Rangers har inga riktiga toppar och levde enormt på Henke i slutspelet. Hade inte Lundqvist stått i Rangers så hade de åkt i första rundan redan.

LA Kings är ett komplett lag där de har alla spelartyper som behövs för att vinna. Stora fysiska spelare, målskyttar, pucksäkra backar, tight försvarsspel och framförallt Jonathan Quick. Quick har vart outstanding med sina 94,8% i slutspelet och jag skulle bli redigt förvånad om han inte får MVP-stämpeln. Dustin Brown har höjt sig och visat vilken grym spelare han är både offensivt och defensivt. Nåt som folk inte tänker på speciellt mycket i ishockey är plus/minus statistiken, utan man tänker oftastpå hur mycket poäng en spelare göra. Lite intressanta stats under slutspelet är att Devils första line med Kovalchuk-Parise-Zajac tillsammans gjort 46 poäng, men ligger på -12 när det gäller plus/minus. Jämför detta med Kings första lina (Williams-Kopitar-Brown) som har 50 poäng och hela +41. Vilken forwardstrio skulle du välja? Egentligen, en spelare som är inne på fler bakåt än de gör framåt är ju ingen nyttig spelare. Sen att Kovalchuk linan gör en del i PP är ju en annan sak, men 5 mot 5 så är de inte nyttiga. Går faktiskt inte att prata bort.

Det går också rykten om att Kovalchuk lider av nån typ av skada. Han har varit helt bedrövlig i finalserien. Totalt osynlig och endast ett enda mål har han gjort. Det kom senast i öppen kasse. Det är dags för Kings att avgöra detta och vi får 1.97 hos betsson medans resterande bolag har sänkt sitt odds rejält. Jag spelar det här spelet pga att de är ett bättre lag rakt igenom och har just nu världens absolut bästa och skönaste målvakt.

Följ oss på twitter @spelaspelse och mig @HedenskogH

Lycka till!

/Heden