US Open kvalet har börjat bra för våran del och nu är vi inne på tredje dagen. Här väljer jag att spela emot Japanerna då jag anser att dom inte ska ha något att sätta emot Kokkinakis och Bemelmans över tre set.

  • Matcherna : Nishioka – Kokkinakis & Bemelmans – Moriya
  • Liga : US Open Kval
  • Speltips : Kokkinakis & Bemelmans att vinna respektive matcher
  • Odds : 2.01 @ Pinnacle Sports
  • Units : 3/5
  • Spelstopp : 18.00

Yoshihito Nishioka ifrån Japan är en ung spelare som har framtiden framför sig men just nu har han inte kommit lika långt som Kokkinakis har gjort. Nishioka har gjort några bra framträdanden på Challenger touren dock mest på gruset. På hardcourt har han inte presterat som han ska, 7-6 har han på underlaget i år och han har inte vunnit över en helt okej spelare i år. Han har haft stora problem när han har fått en spelare som är en klass över han och det har visat sig i matcherna. Ett undantag dock, i första kval omgången då han slog Zeballos i raka set dock är Zeballos totalt under isen nu, speciellt på hardcourt.. Som alla Japaner är så är han spelskicklig men han har inget riktigt vapen utan jag tror att Kokkinakis kommer att få stå och slå ut honom.

Thanassi Kokkinakis ifrån Australien är tillsammans med Nick Kyrgios deras framtidshopp och Kokkinakis har börjat visa framfötterna på Challenger touren där han numera gör bra resultat vecka in och vecka ut vilket är otroligt bra för en såpass ung spelare som han nu är. Kokki har en bra första serve men som för dom flesta unga spelarna så är det andra serven som måste utvecklas. Hans grundslag är hårda och han spelar med bra vinkel och topspin vilket gör att han håller i offensiven för det mesta.

——

Ruben Bemelmans ifrån Belgien har börjat visa framfötterna igen, han har spelat riktigt bra på slutet och har åkt ut i kvartsfinal och semifinal i dom två senaste turneringarna, båda emot Baghdatis som vann båda. Ruben är en hardcourt specialist, det är här han plockar sina poäng och nu när hans flaka grundspel har börjat stämma så ser jag att han har en chans att ta sig hela vägen in i huvudturneringen.

Hiroki Moriya ifrån Japan är en spelare som också har spelat bra på slutet, han vann Challenger turneringen i Granby där det dock var otroligt svagt motstånd men efter det så har spelet inte stämt för honom. Han hade två raka förluster innan kvalet startade och han förtjänade att förlora i två raka set men fick med sig andra setet på något sätt och sedan ville Ignatik inte spela tennis mer verkade det som. Moriya är en bra spelare, men hans form talar inte för honom och han måste spela på topp för att rubba Bemelmans som har en riktigt fin formkurva.

Jag anser att Kokkinakis ska göra processen relativt kort med Nishioka och att Bemelmans håller en högre nivå än Moriya matchen ut.

Lycka till!

Följ mig på twitter för mer spel @Liddess