Switzerland Tennis Swiss IndoorsKei Nishikori är en väldigt duktig spelare som däremot har haft stora problem med skador, utmattning och form i år. Han har inte presterad särskilt bra och när han ställs mot en hemmaspelare som precis gjort två mycket bra matcher så kan han få problem.

 

 

  • Sport: Tennis
  • Liga: ATP Rogers Cup
  • Match: Kei Nishikori – Peter Polansky
  • Spel: Över 19,5 games i matchen
  • Odds: 1,78 @ Pinnacle
  • Units: 4/10
  • Spelstopp: 02.30

Peter Polansky är 25 år gammal och ska han kunna leva på tennisen måste han slå igenom väldigt snart. I dagsläget skulle jag tro att han går minimalt plus, men för att kunna livnära sig måste ha bli en av dem 150 bästa.

Polansky har goda dubbel-egenskaper. Han försöker spela en aggressiv tennis och vill involvera sin volley i spelet. Nishikori har en väldigt bra defensiv, men med tanke på kräftgången senaste veckorna kan det mycket väl uppstå problem. En normalt väldigt bollsäker baslinjespelare börjar plötsligt slå kopiösa mängder unforced errors.

Bara i år har Nishikori förlorat ett dussintal matcher mot spelare som han normalt ska slå. Han har tvingats bryta flera fighter på grund av skada/utmattning. I Washington fick japanen stå tillbaka mot Marcos Baghdatis som inte vunnit en match sedan ATP Rotterdam – när det var snö och mörkt utomhus.

Nishikori har klagat på en ömmande rygg och knäskador under 2013. Hans status är högst osäker och även om han vore 100% så skulle jag tro att den här typen av matchen inspirerar Polansky som 2009 bara förlorade mot Djokovic med 6-4,7-6 i Montreal.

Peter Polansky fick ett wildcard till kvalet för ATP Montreal där han besegrade både Lukas Lacko och Lukasz Kubot. Två spelare med extremt hög högstanivå och båda rankade topp100. Riktigt fina skalper.

Polansky har varit respektlöshet förut mot mycket kompetent motstånd. Trots att han är rankad ca 250 har han slagit etablerade atp-spelare som: Jürgen Melzer, Juan Monaco, Alejandro Falla och dessutom pressat Djokovic och Raonic.

Det kommer inte behövas någon supermatch för att kanadensaren ska plocka ett gäng games mot Nishikori.

Över 19,5 games i matcher ger 1,78 hos pinnacle.