Efter förlusten mot Uruguay är Nigeria pressade att vinna den sista gruppspelsmatchen om man ska ha chans på vidare spel. Men det är inte vilket lag som helst man ställs mot och jag tror man får det riktigt tufft här.

  • Match: Nigeria – Spanien
  • Spel: Spanien över 2,5 mål
  • Odds: 2,10 @ betsson
  • Insats: 5/10 units
  • Spelstopp: 21:00

Nigeria har inte imponerat på mig i denna turnering och även fast man var överlägsna mot Tahiti så vann man bara med 6-1 och Tahiti kunde mycket väl gjort ett mål till i matchen. I andra matchen ställdes man mot Uruguay och det var verkligen nyckelmatchen om man ville ta sig vidare från gruppen. Jag tycker faktiskt man var det bättre laget i den matchen men likväl så vann Uruguay matchen med 2-1 och det innebär att Nigeria måste ha en hel del tur för att ta sig vidare. För det första måste man slå Spanien och sedan får inte heller Uruguay vinna med för mycket mot Tahiti, två saker som jag inte tror kommer hända. Man kommer få jaga ordentligt med boll mot Spanien och med det försvarsspelet man visat upp under turneringen så tror jag det kommer droppa in en del mål bakåt.

Nigeria får klara sig utan Onazi som finns på skadelistan.

Tänkbar startelva Nigeria:

Enyeama, Elderson, Oboabona, Omeruo, Ambrose, Ogude, Mikel, Mba, Oduamadi, Brown, Musa.

spainsoldado

Spanien har imponerat stort under turneringen och jag hoppas verkligen det blir en drömfinal mot Brasilien till slut. Nu ska man inte dra för stora växlar på 10-0 segern mot Tahiti men även mot Uruguay var man totalt överlägsna utan att direkt få utdelning. Spanien klarar sig på ett kryss för att vinna gruppen men självklart kommer man gå för en seger här. I den tuffa konkurrens som råder i laget så är det många som vill visa upp sig för att få speltid längre fram i turneringen. Man bytte ut större delen av startelvan mot Tahiti och troligt är att man nu kommer spela med ”förstauppställningen” igen.

Inga skador eller avstängningar hos Spanien.

Startelva Spanien:

Valdes, Arbeloa, Ramos, Pique, Jordi Alba, Busquets, Xavi, Cesc, Iniesta, Pedro, Soldado


Nigeria måste gå för vinst idag och det är en stor fördel för Spanien som inte alls är särskilt stressade i spelet. Nigeria har inte sett överdrivet organiserade ut i försvarsspelet och det kommer straffa sig när man nu stöter på ett spelsugna spanjorer. Spanien över 2,5 mål spelas med en medelinsats.

/e@sy